OVI SU POLOŽILI, PUSTI NEKA CVIJETA! (VIDEO) Zagrebačka policija u Centru grada otkrila pet improviziranih laboratorija za uzgoj marihuane

OVI SU POLOŽILI, PUSTI NEKA CVIJETA! (VIDEO) Zagrebačka policija u Centru grada otkrila pet improviziranih laboratorija za uzgoj marihuane

Zagrebačka policija u zadnjih par godina nas iznenađuje svojim predanim radom protiv organiziranog kriminala stoga nije potrebno spominjati njihove zapljene ogromne količine svih vrsta droge u nekoliko godina, jer kada zavirimo u dosje rada zagrebačkih policajaca na prevenciji i otkrivanju droga i njezinih dilera, možemo vidjeti samo odlične rezultate.

I ove godine zadaju udarce dilerima. Naime, zagrebačka policija je ponovo potvrdila svoju stopostotni učinak u borbi protiv kriminala pa je tako otkrila u kući, u središtu Zagreb, u samom centru grada, pet improviziranih laboratorija za uzgoj marihuane te 190 grama marihuane, predmete za usitnjavanje i pakiranje droge te uređaje za osvjetljivanje, protok i ventilaciju zraka.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muškarca starosti 32, 31 i 37 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, objavio je PUZ u nedjelju.

Sumnja se da su protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u kući na području Centra, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili marihuanu koju su po sazrijevanju odvozili na zasad nepoznatu adresu kako bi je sušili, usitnjavali, vagali i prepakiravali, nakon čega su tako pripremljenu drogu preprodavali na nezakonitom tržištu, navode u priopćenju.

Zagrebački policajci su pretragom kuće koju koriste osumnjičeni pronašli pet improviziranih laboratorija za uzgoj marihuane te ukupno 190,0 grama marihuane pakirane u dva paketa, predmeti za usitnjavanje i pakiranje droge te uređaji za osvjetljavanje te protok i ventilaciju zraka.

U nastavku istrage pretragom kombi vozila marke Iveco zagrebačkih registarskih oznaka koji koriste osumnjičeni zagrebački dileri, pronašli su i ukupno 106.000 grama marihuane pakirane u 11 plastičnih vrećica i 145 stabljika marihuane visine između 10 i 50 cm.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetniku, stoji u priopćenju PUZ-a.

Podsjećamo da su rezultati europskog znanstvenog projekta analize otpadnih voda pokazali, da je Zagreb četvrti grad u Europi po dnevnoj potrošnji kanabisa, 11. po potrošnji kokaina, 12. po potrošnji amfetamina te 14. grad po dnevnoj potrošnji MDMA, pokazali su rezultati europskog znanstvenog projekta analize otpadnih voda. Najnoviji podaci pokazuju da zagrebačka policija postiže dobre rezultate u razbijanju lanac narkotika. Zato, čuvajte se dileri, zagrebačka policija budna pazi!

Foto i video/ PUZ/ MUP TV/ Naslovna foto: Ilustracija/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI