Tolušić očekuje brzu istragu i otkrivanje počinitelja nakon što su u tjedniku Nacional objavljene njegove lažirane fotografije

Tolušić očekuje brzu istragu i otkrivanje počinitelja nakon što su u tjedniku Nacional objavljene njegove lažirane fotografije

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u utorak, nakon što su u tjedniku Nacional objavljene njegove lažirane fotografije, kako je uzrok toj podvali to što svoj sektor čisti od kriminala, te poručio da očekuje brzu istragu koja će otkriti počinitelje.

Tjednik Nacional u zadnjem broju objavio je fotografije i članak u kojem se tvrdi da se fotomontažom fotografija na kojima se uz lažnog Tolušića nalaze prostitutka i kokain htjelo kompromitirati te politički uništiti potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede.

“Uvodim red u svoj sektor, čistim kriminal u svom sektoru dvije godine, dirnuo sam u niz osinjih gnijezda i drago mi je zbog toga”, rekao je Tolušić novinarima pred Banskim dvorima i poručio da će biti još žešći.

“Svi koji misle da će to moći riješiti prijetnjama, podmetanjima i medijskim pritiscima u zadnje vrijeme, to mogu zaboraviti”, rekao je ministar koji očekuje da će policija i DORH vrlo brzo odraditi svoj posao.

“Bandi koja se malo zaigrala” poručio je da se “namjerila na krivog i da počnu pakirati kofere”.

Nacional je objavio fotografije koje je dobio od anonimnog izvora, a na njima se vidi navodni Tolušić koji sjedi u fotelji. Na njemu sjedi crnokosa žena golih nogu čije se lice ne vidi. Ona, kako se čini, u ruci drži mobitel, a navodni Tolušić se sprema ušmrkati kokain.

Do fotografija je u međuvremenu došla i SOA koja je ustanovila da je riječ o montaži, piše tjednik.

O tom slučaju se oglasila i Vlada, koja je lažirane fotografije osudila kao perfidne i protuzakonite krivotvorine, ustvrdivši da za cilj imaju kompromitiranje najviših državnih dužnosnika.

Vlada od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekuje da se taj slučaj istraži i pronađu počinitelji “još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka”. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI