Osumnjičenima za prenošenje 341,8 kg marihuane mjesec dana pritvora

Osumnjičenima za prenošenje 341,8 kg marihuane mjesec dana pritvora

Osumnjičenima za  neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, 40-godišnjaku i 34-godišnjaku iz Dubrovnika, koji su pokušali preko graničnog prijelaza Karasovići u četvrtak prenijeti 341,8 kilograma marihuane, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Potvrdio je to u nedjelju Hini glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav dodavši kako su obojica u subotu ispitana na Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

„Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici, zajednički i dogovorno, znajući da im je to zabranjenoi u cilju da se nepripadno okoriste stjecanjem znatne nepripadne koristi, dogovorili sa za sada nepoznatim osobama na području Crne Gore prijenos veće količine droge konoplje s područja Crne Gore u RH“, ističu iz Državnog odvjetništva.

Osnovano se sumnja da je 40-godišnji prvoosumnjičenik 22. kolovoza, za iznos od 15 tisuća eura, koji je trebao podijeliti s drugoosumnjičenim 34-godišnjakom, u Crnoj Gori od za sada nepoznatih osoba preuzeo 41 paket sa ukupno 341,8 kilograma marihuane. Potom su osumnjičeni drogu ukrcali u autobus kojim je upravljao 40-godišnjak i koju je trebao prevesti do mjesta Čibača u Župi dubrovačkoj, a odakle je 34-godišnjak trebao organizirati prijevoz droge do Zagreba. Policijski i carinski službenici su istog dana oko 15.30 sati drogu pronašli u autobusu prilikom granične kontrole na Međnarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići.

Voditelj Službe kriminalističke policije dubrovačko-neretvanske PU Zoran Tikvica rekao je u petak da je 40-godišnji dubrovčanin vozač autobusa nervoznim ponašanjem pobudio sumnju policijskih i carinskih službenika.  “Pregledom unutrašnjosti autobusa pronađeno je 17 zatvorenih torbi s nepoznatim sadržajem. Na upit vozaču o sadržaju odgovovorio je da je riječ o sportskoj opremi brazilske momčadi koju je dan ranije u Crnu Goru prevezao dodao je. Nakon što je vozaču zapovjeđeno da otvori jednu torbu, pronađeni su paketi. Po načinu pakiranja policija je procijenila da je riječ o marihuani. “Nakon dobivenog naloga DORH-a pretragom je pronađena 21 torba s 41 paketom marihuane”, rekao je Tikvica. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI