Ministar Tolušić u Osnovnoj školi Tina Ujevića predstavio informativnu kampanju “Danas jedemo ribu”

Ministar Tolušić u Osnovnoj školi Tina Ujevića predstavio informativnu kampanju “Danas jedemo ribu”

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio je u četvrtak zagrebačku Osnovnu školu Tina Ujevića, gdje je učenicima podijelio paketiće s ribljim proizvodima i edukativnom slikovnicom i time pokrenuo informativnu kampanju “Danas jedemo ribu” u sklopu koje će u dvije tisuće škola, kroz tjedan dana, biti podijeljeno oko 40.000 paketića.

Riječ je o informativnoj kampanji Ministarstva poljoprivrede u obrazovnim ustanovama na nacionalnoj razini.

Projekt vrijedan oko milijun i pol kuna financira se iz EU fondova, rekao je ministar Tolušić.

“U dvije tisuće škola tj. u svim hrvatskim školama promovirat ćemo akciju. Oko 40 000 prvašića dobit će pakete u kojima su proizvodi od ribe i edukativna slikovnica. Iako smo morska zemlja, prosječno svaki građanin godišnje pojede osam kilograma ribe, a to je nizak prosjek. Želimo to promijeniti”, rekao je te dodao kako će se projekt nastaviti i u narednim godinama.

Tolušić je naglasio da gotovo sve voće, povrće i mlijeko koje koriste škole, u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna, dolazi od hrvatskih proizvođača.

Kampanjom se želi podići svijesti o važnosti domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture kako bi se više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih zdravih obroka.

Tekst i video/Hina/Foto/Ministarstvo poljoprivrede

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI