GRADSKA ORGANIZACIJA HNS-a: Zdrava, dostupna i povoljnija voda za svakog stanovnika našega grada

GRADSKA ORGANIZACIJA HNS-a: Zdrava, dostupna i povoljnija voda za svakog stanovnika našega grada

U povodu raspisivanja natječaja za dizajn boca, čaša i bokala za konzumiranje zagrebačke vode, kojije raspisao grad Zagreb, priopćenjem se oglasio gradska organizacija Hrvatske narodne stranke, koji se odmah na početku pitaju da li je dizajn predmeta namijenjenih konzumaciji zagrebačke vode bitniji od kvalitete vode? Iz HNS-a šalju pitanje gradonačelniku što je važnije: „Natječaj za dizajn boca, čaša, bokala … ili ispravna, zdrava i čista voda bez kamenca, klora i štetnih tvari za građane“?

Nakon objave natječaja za dizajn predmeta namijenjen konzumaciji zagrebačke vode s ukupnim fondom nagrada od 310.000 kn koji su raspisali Grad Zagreb, Zagrebački holding i Vodoopskrba i odvodnja, GO HNS-a otvoreno postavlja pitanje što je građanima ZAGREBA važnije:

Dizajn zagrebačkih voda na čašama, bokalima, posudama za led ili bolja kvaliteta vode, ispravna i zdrava cjelokupna vodna infrastruktura na području svih gradskih četvrti grada Zagreba?

Naime, podsjećamo da je kvaliteta vode neujednačena na prostoru grada Zagreba, da je kompletna infrastruktura stara više od 50 godina, kaže se u priopćenju, da se Zagrebački holding prodajom obveznica od 300 milijuna eura još 2007. godine obvezao promijeniti kompletnu staru vodnu infrastrukturu (80% sredstava prodanih obveznica trebalo je biti usmjereno na navedeno).

Podsjećamo da kvartovi u samom srcu Zagreba nemaju riješenu komunalnu vodnu infrastrukturu, da je stara vodna infrastruktura dotrajala, oštećena i kao takva predstavlja ne samo opasnost za zdravlje građana (tzv. teška voda, klor, kamenac i druge štetne tvari), već i zbog „curenja više od 40% vode iz dotrajalih cijevi„ predstavlja itekako veliki financijski izdatak sa sve građane koji uredno plaćaju svaki mjesec doprinose Vodoopskrbi i odvodnji i Gradu Zagrebu.

Pitajmo svakog građanina našega grada što je važnije: dizajn predmeta zagrebačke vode ILI ZDRAVA, DOSTUPNA I POVOLJNIJA voda za svakog stanovnika našega grada, naglašava gradska organizacija HNS-a.

Piše/Željko Krznarić/Foto/Zeljko Lukunic/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI