Milijan Brkić došao u osječko Općinsko državno odvjetništvo: “nisam ja Nostradamus da znam što će biti”

Milijan Brkić došao u osječko Općinsko državno odvjetništvo: “nisam ja Nostradamus da znam što će biti”

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić u utorak je oko podneva došao u osječko Općinsko državno odvjetništvo gdje bi, kako se pretpostavlja, trebao dati iskaz u istrazi koju je tužiteljstvo pokrenulo zbog presretanja podataka, što je otkriveno tijekom istraživanja afere SMS.

Osječko tužiteljstvo je u travnju 2019. pokrenulo istragu, protiv Brkića, njegovog brata Joze te sudionika tzv. afere “SMS” Franje Varge i Blaža Curića vozača i kuma Milijana Brkića zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka te poticanja i pomaganja u tom nedjelu, koje je počinjeno od lipnja 2015. do 20. rujna 2018. u Belišću i Zagrebu na štetu četiri oštećenice, među kojima je i Brkićeva bivša supruga.

Brkić se u osječkom tužiteljstvu pojavio nešto prije 12 sati, a nakon isptivanja koje je potrajalo 20-tak minuta novinarima je izjavio da o konkretnom predmetu ne može ništa govoriti jer je istraga tajna.

“Odazvao sam se kao i svaki drugi građanin na poziv nadležnog pravosudnog tijela, dao iskaz, i sad ćemo vidjeti dalje”, dodao je potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.

Brkić nije htio odgovoriti na pitanje je li njegovo ispitivanje povezano s iskazima Franje Varge koji je nekoliko puta tražio da ga se ispita.

Brkić očekuje da  neće biti optužen, a na novinarska pitanja kako će reagirati HDZ ako ipak bude optužen odgovorio je: “nisam ja Nostradamus da znam što će biti”.

Milijan Brkić je odbio odgovoriti na pitanje je li njegovo pozivanje na ispitivanje uteg za HDZ. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI