OLIMPIJSKA POBJEDNICA Jelić osvojila 12. zlatnu medalju: Nisam mogla iznevjeriti trenera, obitelj i Hrvatsku

OLIMPIJSKA POBJEDNICA Jelić osvojila 12. zlatnu medalju: Nisam mogla iznevjeriti trenera, obitelj i Hrvatsku

Pobjedom u finalu protiv Britanke Lauren Williams sa 25-21, hrvatska tekvondašica Barbara Jelić je osvojila 12. zlatnu medalju za Hrvatsku u povijesti ljetnih olimpijskih igara, u finalu je uspješnija bila od Britanka Lauren Williams sa 25-21.

Do sada su najuspješnije bile OI u Rio de Janeiru na kojima su hrvatski sportaši osvojili pet zlatnih medalja, dok su OI u Barceloni (1992) i Pekingu (2008) jedine prošle bez zlata.

Ujedno je to šesta zlatna medalja za Hrvatsku u pojedinačnim sportovima.

Nisam mogla iznevjeriti trenera, obitelj i Hrvatsku, kazala je nakon osvajanja zlata na Olimpijskim igrama tekvondašica Matea Jelić.

“Ne mogu opisati sreću. Puno je najboljih puklo na Olimpijskim igrama, a ja sam odlučila da neću. Obećala sam da se neću predati do zadnje sekunde, da neću iznevjeriti sve što smo radili s mojim trenerom i da neću iznevjeriti svoju obitelj i cijelu Hrvatsku. Izdržala sam dokraja”, kazala je nova olimpijska pobjednica.

U neizvjesnom finalu rezultat je na ulasku u posljednju minutu bio 13-13, no tada je Williams s dva udarca nogom u tijelo stigla do prednosti 17-13. Sve do 15 sekundi prije kraja bilo je 21-15 za Williams, a onda je Jelić s tri udarca nogom u glavu uspjela doći do preokreta i kolosalnog uspjeha.

“Zadnjih 14 sekundi ne mogu opisat, ja to nisam sama izvukla, ta snaga je došla od nečega većeg od mene. Svi ljudi koji su uz mene valjda su mi dali tu snagu. Jedva se čekam vratiti u Hrvatsku i proslaviti ovo zlato s dragim ljudima. To će mi biti najdraži dio svega ovoga”, priznala je Kninjanka, koja je potom iznenadila sve.

“Ja bi najradije sada odmah počela s treninzima. Trebalo je biti Svjetsko prvenstvo ove godine, ali su ga otkazali za sljedeću godinu. No, ja imam dosta stvari koje moram popraviti. Naravno, otići su s obitelji na odmor dva-tri dana, a onda sam opet u dvorani”, kazala je djevojka koja je hrvatskom tekvandou donijela prvo olimpijsko zlato.

Izvor/ Hina/ Foto: NBC Olympics

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI