MORH: Bojna Gromovi s 24 oklopnih vozila na putu za slunjski poligon

MORH: Bojna Gromovi s 24 oklopnih vozila na putu za slunjski poligon

U sklopu priprema za vježbu Velebit 18, koju je nedavno najavio ministar obrane Damir Krstičević, pripadnici 2. mehanizirane bojne Gromovi s 24 oklopna vozila tipa “Patria” i 19 kamiona razmještaju se u srijedu iz Petrinje na slunjski vojni poligon, prema posebnoj organizaciji prijevoza borbenih vozila u javnom prometu.

Ministarstvo obrane je priopćilo da je Iz vojarne “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji organiziran pokret dijela snaga 2. mehanizirane bojne Gromovi prema vojnom poligonu “Eugen Kvaternik“ kod Slunja gdje će, sukladno planiranim aktivnostima razmještaja snaga iz matičnih postrojbi na vojne lokacije, sudjelovati na vojnoj vježbi Velebit 18 – združena snaga.

Prema zamišljenom scenariju, bojna Gromovi u sklopu vježbe ima zadaću izvršiti napadnu operaciju s ciljem odbacivanja protivnika preko državne granice.

Zapovjednik bojne bojnik Ivan Radić pojasnio je kako je, na temelju zapovjedi zapovjedništva snaga “Sjever”, izvršeno uzbunjivanje postrojbe te su provedene sve potrebne pripreme za premještaj snaga prema području provedbe vježbe, a posebna pozornost posvećena je organizaciji prijevoza borbenih oklopnih vozila u javnom prometu.

Inače, uzbunjivanjem postrojba Hrvatske vojske u utorak je počela završna faza priprema za veliku vojnu vježbu Oružanih snaga RH Velebit 18 – združena snaga, koja će se provesti od 13. do 15. listopada na vojnim lokacijama diljem Hrvatske.

Riječ je o vježbi na kojoj će sudjelovati oko 5500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava, a upotrijebiti će se borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi Oružanih snaga RH. (Hina)

Foto/OSRH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI