Glavni državni odvjetnik Jelenić: Gotova rekonstrukcija nestalog spisa

Glavni državni odvjetnik Jelenić: Gotova rekonstrukcija nestalog spisa

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić potvrdio je medijima da je gotova rekonstrukcija nestalog spisa o aferi iz 2011. u kojoj se s curenjem podataka iz policijske akcije o prostituciji povezivao i zamjenik predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić.

“Sad imamo sliku o tome na što se točno taj spis odnosio i što je od podataka i činjenica u tom spisu bilo. Na temelju tih spoznaja zatražili smo od Županijskog suda u Zagrebu i policije da nam dostave sve one dokumente koji su prema tim našim spoznajama trebali biti u predmetu i sada treba predmet proučiti i donijeti odluku”, rekao je Jelenić u intervjuu za Hrvatski radio koji će biti emitiran u subotu prijepodne, objavio je HRT na svojoj internetskoj stranici.

Glavni državni odvjetnik slično je kazao i za televiziju N1. “Imamo sve ono što bi prema tim izjavama trebalo u tom spisu biti, odnosno što je bilo na raspolaganju tužitelju u trenutku kada je predlagao istražnom sucu provođenje hitnih istražnih radnji. Pribavili smo od Županijskog suda u Zagrebu njihove spise, od policije njihove, tako da bih mogao reći da je spis rekonstruiran”, objavilo je N1 koji će cijeli intervju s Jelenićem objaviti u nedjelju.

HRT je najavio da je Jelenić, osim o nestalom spisu, odgovarao i na pitanja vezana uz aferu Agrokor te o posjetu državnog odvjetnika Ruske federacije i predstavnika Sberbanke.

Jelenić je za N1 ocijenio i da oslobađajuća presuda zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nije “pljuska” DORH-u ni Uskoku. “Koliko znam Uskok je svoj posao odradio zakonito i svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje utemeljio na zakonitim dokazima i očekujem da će iskoristiti pravna sredstva koja mu stoje na raspolaganju”, rekao je Jelenić. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI