Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić o aferi SMS: “Odluka još nije donesena. Može biti odbačaj ili optužnica”

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić o aferi SMS: “Odluka još nije donesena. Može biti odbačaj ili optužnica”

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u nedjelju je, odgovarajući na pitanja rekao da odluka DORH-a u aferi SMS protiv Milijana Brkića još nije donesena.

“Odluka još nije donesena. Može biti odbačaj ili optužnica. Koja god bila, bit će jedina moguća i zakonita”, kazao je Dražen Jelenić za RTL.

Podsjetimo, Milijan Brkić neće biti optužen za nadziranje četiri ženske osobe kao ni njegov brat Jozo Brkić te kum Blaž Curić i bivši policijski informatičar Franjo Varga, piše Jutarnji list.

Iako formalna državnoodvjetnička odluka navodno još nije donesena Jutarnji list doznaje kako do optužbe Brkića i ostalih u ovom predmetu gotovo sigurno neće doći, jer rezultati provedenog istraživanja nisu potkrijepili početne sumnje da su braća Brkić, Curić i Varga počinili inkriminirana kaznena djela.

Nakon što je Franjo Varga procesuiran pod optužbom za izradu lažne SMS prepiske bivšega glavnog državnog odvjetnika i osječkih sudaca za potrebe Zdravka Mamića, kao i slične prepiske za Ivicu Todorića, policija je u pretrazi njegove računalne opreme pronašla i druge zanimljive podatke, pa tako i one koji su se odnosili na SMS prepiske i e-mail korespondenciju određenih ženskih osoba.

Božinović je u nedjelju odbio komentirati napise oko afere SMS prema kojima zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić neće biti optužen za nezakonito nadziranje četiri ženske osobe, poručivši da kao ministar ne zna i ne može govoriti o istragama koje provodi policija i DORH.

“Vi znate da ja kao ministar niti znam, niti mogu komentirati istraživanja koje provodi policija, a još manje mogu komentirati postupke koje provodi Državno odvjetništvo”, izjavio je ministar MUP-a Davor Božinović u Zaprešiću.

“Ono što mogu reći je da sam informiran od glavnoga ravnatelja policije da hrvatska policija nema nikakvu službenu informaciju”, naglasio je ministar Božinović.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI