(FOTO i VIDEO) Održan Memorijal Šime Buzov, u vožnji spretnosti pobjedu odnijeli zagrebački policajci

(FOTO i VIDEO) Održan Memorijal Šime Buzov, u vožnji spretnosti pobjedu odnijeli zagrebački policajci

Na pulskoj Karolini, podno velebne Arene, danas je održan Memorijal Šime Buzov, deseto po redu natjecanje prometnih policajaca u vožnji spretnosti. Natjecanje je i ove godine okupilo četrdesetak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave, Mobilne jedinice prometne policije i Pukovnije vojne policije, izvjestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Riječ je o sada već tradicionalnom natjecanju, koje se održava uoči Dana policije, u organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa Uprave policije i Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije, a i ove godine svoju podršku organizaciji dala je Policijska uprava istarska.

Natjecanje se održava već deset godina, a od 2015. godine nosi naziv po policijskom službeniku PU splitsko-dalmatinske Šimi Buzovu, koji je 26. rujna 2014. godine smrtno stradao u prometnoj nesreći kod Starigrada, putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu.

Nakon minute šutnje za stradalog kolegu, natjecanje je otvorio načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin, koji je svima zaželio spretnu i sigurnu vožnju, a potom su policijski službenici s motorom težine oko 300 kilograma pokazali svoja znanja i vještina na posebno priređenom poligonu, a sve pod budnim okom sudaca koji su svaku grešku kažnjavali negativnim bodovima.

Istodobno se provjeravala i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista, a cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon.

Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Josip Štimac iz PU zagrebačke. Drugo mjesto pripalo je Damiru Rogineku iz Mobilne jedinice prometne policije, dok je treći bio Ivan Ljubas iz PU osječko-baranjske.

U konkurenciji ekipno, najbolja je bila ekipa iz PU zagrebačke (Josip Štimac i OzrenDraksler). Drugo mjesto osvojila je Mobilna jedinica prometne policije (Damir Roginek i Darko Nikolić), a treća je bila ”domaća” ekipa PU istarske (Denis Brajković i Zvonimir Mijačević).

Po završetku natjecanja, okupljene je zabavio Dejan Špoljar, koji je izveo atraktivni moto show i akrobacije na jednom i dva kotača, a potom je načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin uručio nagrade najboljim sudionicima.

Čitava manifestacija, koja je i ove godine protekla u zajedništvu i kolegijalnosti, završila je vožnjom po pulskim ulicama, na oduševljenje brojnih građana koji su mahanjem pozdravili policijske službenike.

Foto i video: PU istarska

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI