Gradska skupština – Prihvaćena odluka o određivanju poslova prijevoza pokojnika koji se financiraju iz zagrebačkog proračuna

Gradska skupština – Prihvaćena odluka o određivanju poslova prijevoza pokojnika koji se financiraju iz zagrebačkog proračuna

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su na sjednici većinom glasova prihvatili odluku o određivanju poslova prijevoza pokojnika koji se financiraju iz zagrebačkog proračuna, a kojom se propisuju i uvjeti za provedbu javnog natječaja za te poslove.

Pročelnik gradskog Ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić istaknuo je kako je, s obzirom na to da su odredbe Zakona o komunalnom gospodarstvu na kojima je bila utemeljena odluka o određivanju prijevoza pokojnika koji se financiraju iz zagrebačkog proračuna prestale vrijediti, potrebno donijeti novu odluku usklađenu sa Zakonom o pogrebničkoj djelatnosti.

Rekao je da ugovor o povjeravanju obavljanja poslova prijevoza pokojnika između Grada Zagreba i tvrtke Pokop d.o.o. prestaje vrijediti u svibnju.

Bilić je podsjetio da podatci za prošlu godinu pokazuju da je godišnji prihod od obavljanja poslova prijevoza pokojnika koji se financiraju iz zagrebačkog proračuna prosječno oko 2,1 milijun kuna te da je u prosjeku bilo 65 prijevoza pokojnika tijekom jednog mjeseca.

Prijedlogom odluke propisuju se uvjeti da ponuditelj u godini prije ostvari prihod od najmanje milijun kuna, da ne smije u posljednjih šest mjeseci biti u neprekidnoj blokadi duže od 15 dana, da zapošljava najmanje osam osoba zbog potrebe organiziranja rada u smjenama i 24-satna dežurstva, da najmanje tri zaposlenika imaju položen ispit o stručnoj osposobljenosti, da raspolaže s najmanje dva pogrebna vozila, s tim da u svakom istodobno može prevoziti četiri lijesa.

Od svih tvrtaka koje se bave tom djelatnošću, najbolje uvjete ispunjava tvrtka Pokop d.o.o. na čelu koje je Damir Oniško, predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornje Dubrave, što je razumljivo jer uvjete je stvarala struka – Udruga pogrebnika hrvatske u suradnji s Gradom i da se po njima mogu svi javiti, rekao je pročelnik Bilić.

Autor/H/B.B./Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI