Zlatko Dalić odlikovanim generalima Gotovini i Markaču darovao kockaste dresove s njihovim prezimenima

Zlatko Dalić odlikovanim generalima Gotovini i Markaču darovao kockaste dresove s njihovim prezimenima

Na Kninskoj tvrđavi u subotu navečer, u nazočnosti državnog vrha, priređen je prijem za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata, na kojemu je predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović odlikovala umirovljene generale Antu Gotovinu i Mladena Markača Veleredom Kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom.

04.08.2018., Knin – Predsjednica i vrhovna zapovjednica Oruzanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarovic je na Kninskoj tvrdjavi na svecanom prijemu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata urucila odlikovanja umirovljenim general-pukovnicima Mladenu Markacu i Anti Gotovini.
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL


Generali Gotovina i Markač odlikovani su za izniman doprinos neovisnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske, izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine u obrambenom Domovinskom ratu, te za zasluge i uspjehe u izgradnji i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga RH, rekla je predsjednica na svečanosti u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice Vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

Na Kninskoj tvrđavi, gdje su se okupili brojni predstavnici političko-društevnog života, među njima bio je i trener hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić koji je odlikovanim generalima darovao kockaste dresove s njihovim prezimenima.

Foto/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI