Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Bačić: Vlada se odlično nosi s koronavirusom i migrantskom krizom

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Bačić: Vlada se odlično nosi s koronavirusom i migrantskom krizom

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Branko Bačić (HDZ) ocijenio je u srijedu da se Vlada za sada odlično nosi s dvije krize s kojima je suočena međunarodna zajednica – onom oko koronavirusa i migrantskom krizom.

“Naša Vlada se s obje krize, za sada, jako, jako odlično nosi”, odgovorio je Bačić oporbenim zastupnicima koji su apostrofirali aktualnu migrantsku krizu i opasnosti koje nosi Hrvatskoj i Europi, piše Hina.

Bačić: Marakeški sporazum nije pravno obvezujući

Ocjenu “za sada” objasnio je činjenicom kako nitko nema spoznaju kakve razmjere mogu dosegnuti obje krize.

Bačić se u raspravama na slobodnu temu referirao na spominjanje Marakeškog sporazuma, naglašavajući kako se taj dokument odnosi na legalne mirgracije, pa je njegovo spominjanje u kontekstu nezakonitih migracija promašeno.

Taj sporazum za Hrvatsku, ali i ostale države koje su ga potpisale, nije pravno obvezujući, odgovorio je Bačić Hrvoju Zekanoviću (Hrvatski suverenisti), koji je podsjetio da je Hrvatska prije godinu i pol potpisala taj dokument, pri čemu se premijer Andrej Plenković podsmjehivao njemu i suverenistima jer su demonstrirali protiv sporazuma, te govorio da za Hrvatsku nema stvarne opasnosti od migrantske krize.

Danas se nešto promijenilo u Plenkovićevoj politici, rekao je Zekanović navodeći kako su se, “jer to odgovara Bruxellesu”, svi europski vlastodršci sjatili na grčko-tursku granicu da bi ukazali na taj veliki problem.

Ustvrdio je pritom kako Plenković nema neke nove spoznaje, nego i ovoga puta isključivo sluša diktat Bruxellesa. “U onom trenutku kad Bruxellesu ne odgovaraju migracije, neće odgovarati ni njemu niti Vladi, kada odgovaraju Bruxellesu, Angeli Merkel i ekipi, migracije će odgovarati i hrvatskoj Vladi”, rekao je.

Bačić uzvraća kako je važno da je Hrvatska članica EU-a, jer sada aktivno radi na smirivanju odnosa između Turske, Sirije, pa i Rusije, te pomaže Grčkoj da zaustavi ulaz nezakonitih migranata.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI