“ODGOVORNOST ZA SVOJE POSTUPKE” Treba li ministrica Žalac podnijeti ostavku?

“ODGOVORNOST ZA SVOJE POSTUPKE” Treba li ministrica Žalac podnijeti ostavku?

Nakon što je policija objavila da je ministrica Gabrijela Žalac u prometnoj nesreći u Vinkovcima sudjelovala bez važeće vozačke, anketa na portalu N1 televizije pokazuje da građani traže njenu ostavku.

Ministrica Žalac izrazila žaljenje zbog nesreće i ispričala se jer nije produžila vozačku

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja je u subotu ujutro s nevažečom vozačkom dozvolom automobilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu, kasno navečer je na svom facebook profilu izrazila žaljenje zbog nesreće te se ispričala javnosti jer je propustila produžiti vozačku dozvolu.

“Što se tiče vozačke dozvole, propustila sam produljiti njezinu valjanost koju sam, kao i svi građani, dužna produljiti svakih 10 godina te se zbog navedenog propusta ispričavam javnosti. Kaznu sam platila odmah sukladno Zakonu”, napisala je ministrica Žalac.

Banski dvori poručili su u subotu kako ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije podnijela ostavku niti se u Vladi o tome razgovaralo.

“Riječ je o nesreći kakva se svakome može dogoditi”, poručili su iz Banskih dvora nakon prometne nesreće u kojoj je ministrica, vozeći osobni automobil, prijepodne u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je neoprezno pretrčavala cestu.

Premijer Andrej Plenković telefonom je razgovarao s ministricom, potvrdili su Banski dvori koji vezano uz činjenicu da je ministrica osobni automobil vozila s nevažećom vozačkom dozvolom ističu da je kaznu za taj prekršaj podmirila odmah te dodaju kako je riječ o prekršaju koji nema veze sa samom nesrećom.

Iz Vlade ističu da je ministrica odmah po nesreći zaustavila automobil, pomogla unesrećenom djetetu, da je u kontaktu s njezinom obitelji te je najavila posjetu djevojčici u osječkoj bolnici.

Predsjednik Demokrata i saborski zastupnik Mirando Mrsić smatra da ministrica Žalac treba odmah podnijeti ostavku, reagirajući na prometnu nesreću u kojoj je ministrica, vozeći osobni automobil, prijepodne u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je neoprezno pretrčavala cestu, a nije imala važeću vozačku dozvolu.

“Netko tko je ministar u Vladi ne može kršiti propise vlastite zemlje. Ministrica Gabrijela Žalac treba odmah podnijeti ostavku. To je jedini ispravan način preuzimanja odgovornosti za svoje postupke”, priopćili su Demokrati.

Autor/Totalno.hr/Hina/Foto/screenshot/N1

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI