Đakić odgovorio Plenkoviću: Nikada nisam radio protiv Tuđmanove politike

Đakić odgovorio Plenkoviću: Nikada nisam radio protiv Tuđmanove politike

Nikada nisam radio protiv Tuđmanove politike, pa tako ni danas, odgovorio je u četvrtak predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Josip Đakić (HDZ) na stav premijera Andreja Plenkovića koji se usprotivio inicijativi tog odbora da Dan antifašističke borbe više ne bude blagdan, nego spomendan, te da neće dozvoliti “detuđmanizaciju HDZ-a”.

“Svjestan sam prošlosti i sadašnjosti, svjestan sam svakog detalja”, izjavio je Đakić novinarima u Saboru, koji su ga pitali kako tumači premijerove izjave kako je 22. lipnja blagdan koji je u popis blagdana u hrvatski zakon uvrstio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman te da će “tako i ostati”.

“Ovo je bio prijedlog Odbora i nije usmjeren protiv nikoga, a naročito je usklađen s europskom rezolucijom“, istaknuo je i upitao je li  “9. svibnja, Dan pobjede nad fašizmom u Europi blagdan” te i sam odgovorio da nije, nego je spomendan.

Upitan je li spreman zbog toga izaći iz HDZ-a rekao je da neće izlaziti iz stranke. A ako ga izbace iz HDZ-a i je li spreman na sve scenarije, Đakić je na odlasku dobacio novinarima – “uvijek”. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI