SOA reagirala na izjave ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića: “Odbacujemo neistinite i zlonamjerne navode Mektića”

SOA reagirala na izjave ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića: “Odbacujemo neistinite i zlonamjerne navode Mektića”

Sigurnosno-obaještajna agencija (SOA) kao neistinite i zlonamjerne odbacila je u četvrtak navode ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da je SOA pokušala angažirati pripadnike selefijskog pokreta da prenose oružje i eksploziv u Bosni i Hercegovini (BiH), čime se ujedno i Republika Hrvatska optužuje za potpomaganje terorizma.

Priopćenje SOA-e prenosimo u cijelosti:

“Kao neistinite i zlonamjerne odbacujemo navode da je SOA pokušala angažirati pripadnike selefijskog pokreta da prenose oružje i eksploziv u Bosni i Hercegovini (BiH), čime se ujedno i Republika Hrvatska optužuje za potpomaganje terorizma. Borba protiv terorizma je prioritet rada SOA-e i sve zadaće u suzbijanju terorizma provodimo profesionalno i odgovorno u cilju zaštite Republike Hrvatske, naših saveznika u EU i NATO-u, kao i cijele Europe. Smatramo da svaka politička instrumentalizacija suzbijanja terorizma i sigurnosno-obavještajnog aparata BiH predstavlja ozbiljan rizik za sigurnost Republike Hrvatske, EU i NATO-a, a posebice same BiH. Stoga smo od bosanskohercegovačke sigurnosno-obavještajne službe OSA-e zatražili službeno očitovanje o ovim neistinitim navodima, a o njima ćemo izvijestiti i naše međunarodne partnere, stoji u priopćenju Sigurnosno obavještajne agencije (SOA).

Podsjetimo, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić optužio je ranije hrvatsku Sigurnosno-obavještajnu agenciju da je vrbovala pripadnike slefijskog pokreta u Bosni i Hercegovini kako bi oni krijumčarili oružje u tu zemlju, a s ciljem da se potvrde izjave hrvatske predsjednice Kolindne Grabar-Kitarović o tisućama islamističkih ekstremista u susjednoj zemlji.

Mektić je kao osobe izravno umiješane u navodne aktivnosti prozvao generalnog konzula Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića te novinara Radio-televizije Republike Srpske Matu Đakovića koji slovi kao osoba bliska predsjedatelju Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Mektićeve izjave izazvale su oštre reakcije hrvatske javnosti, a još uvijek se čeka službena reakcija Ministarstva vanjskih poslova.

Izvor/N1/Hina/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI