Anušić: Očekujem korektnu kampanju na izborima u HDZ-u; “ne bi trebalo biti prljavih udaraca”

Anušić: Očekujem korektnu kampanju na izborima u HDZ-u; “ne bi trebalo biti prljavih udaraca”

Osječko-baranjski župan i član Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić izjavio je u četvrtak kako očekuje korektnu unutarstanačku kampanju u kojoj ne bi trebalo biti prljavih udaraca dodavši da u stranci treba biti mjesta za svačije mišljenje.

“Svi smo mi iz iste stranke i kada završi taj izborni proces, trebamo krenuti svi zajedno prema parlamentarnim izborima”, izjavio je Anušić uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Upitan hoće li nakon izbora u stranci biti mjesta za oba kandidata za predsjednika stranke, Andreja Plenkovića i Miru Kovača, Anušić je kazao da u HDZ-u treba biti mjesta za svačije mišljenje.

“Ja se nadam da u HDZ-u neće više biti prakse koju smo vidjeli prije desetak godina. Treba biti mjesta za sve, za svačija razmišljanja”, rekao je.

Nije želio govoriti o tome je li suradnja sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem naštetila HDZ-u te je ustvrdio da se to treba pitati onoga tko je uspostavio koaliciju s Bandićem.

Smatra, međutim, da Bandić nije kriv za sve.

“Ne želim sada nakon godina i godina uskog i prisnog odnosa stranaka s Bandićem, pokazivati da je Bandić kriv za sve sada. Nije, krivi smo mi svi koji nismo imali konzistentnu politiku, u kojoj je dolazilo do koalicija koje nisu bile principijelne i koje su rezultirale problemom kojeg danas imamo”, ustvrdio je Anušić. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI