Zlatko Dalić: Nismo mogli očekivati bolje i navijači će uživati

Zlatko Dalić: Nismo mogli očekivati bolje i navijači će uživati

Nakon što je u srijedu na ždrijebu Uefine Lige nacija hrvatska nogometna reprezentacija za protivnike u skupini dobila Englesku i Španjolsku, izbornik Zlatko Dalić je istaknuo da nismo mogli očekivati bolje, te da će navijači uživati.

“To su dvije spektakularne momčadi, čekaju nas četiri sjajne utakmice. Mislim da nismo mogli očekivati ništa bolje, ništa jače, jer protiv Španjolske i Engleske može se samo uživati. Nema velikog pritiska, samo moramo biti pravi i spremni nakon završetka Svjetskog prvenstva. Ne trebamo mi biti autsajderi skupine, možemo očekivati dobar rezultat. Bit će to velike utakmice, a po rejtingu su Španjolci najbolji, no ne trebamo ih se bojati”, rekao je, kako prenosi internetski portal HNS-a, izbornik Dalić.

Hrvatski izbornik je istaknuo da je Liga nacija sjajna Uefina zamisao.

“To je sjajna Uefina zamisao, bit će to izvrsno natjecanje koje dolazi kao zamjena za prijateljske utakmice. To je dobitak za sve, svi će imati šanse igrati sa suparnicima iz svog ranga, moći će napredovati, a može se doći i do Europskog prvenstva. Mislim da je Liga nacija pun pogodak, a na dobitku će biti i navijači. Protiv Španjolske i Engleske sigurno ćemo igrati na punim stadionima”, dodao je Dalić.

Utakmice Lige nacija igrat će se u šest termina, po dva u rujnu, listopadu i studenome 2018. godine. To znači da će Hrvatska sa protivnicima u skupini odigrati ukupno četiri utakmice, dvije na domaćem terenu i dvije u gostima.

Pobjednici skupina Lige A borit će se na završnom turniru (polufinale, susret za treće mjesto, finale) u lipnju 2019. godine za naslov pobjednika Lige nacija, a posljednjeplasirane momčadi iz svake skupine ispast će u niži rang natjecanja, odnosno u Ligu B.

Skupine Lige A:

skupina 1 – Nizozemska, Francuska, Njemačka
skupina 2 – Island, Švicarska, Belgija
skupina 3 – Poljska, Italija, Portugal
skupina 4 – HRVATSKA, Engleska, Španjolska

Autor/H/B.B./Foto/FaH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI