Ministrica znanosti i obrazovanja Divjak: Uložiti dodatne napore na sprječavanju vršnjačkog nasilja

Ministrica znanosti i obrazovanja Divjak: Uložiti dodatne napore na sprječavanju vršnjačkog nasilja

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izrazila je u petak zabrinutost zbog vršnjačkog nasilja u školama, čiji je posljednji primjer na otoku Braču gdje je pretučeni 12-godišnji učenik nakon napada vjerojatno doživio epileptični napad, zbog čega je istaknula potrebu da se kroz projekte i programe snažnije upozori na takve pojave.

U osnovnoj školi na Braču prije nekoliko dana su dvojica učenika pretukla svog 12-godišnjeg školskog kolegu, koji je nakon primljenih udaraca pao na pod te počeo izbacivati pjenu na usta i tresti se.

“Zabrinuta sam zbog vršnjačkog nasilja u našim školama, čiji je posljednji primjer na otoku Braču. Moramo svi zajedno, od roditelja preko škola do institucija, uložiti dodatne napore da kroz nove projekte i programe snažnije adresiramo tu temu u društvu, a posebno u školama”, poručila je ministrica Divjak u priopćenju.

Dodala je kako je njezino ministarstvo zatražilo očitovanje od škole kako bi dobilo punu informaciju, a spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koji u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi, ako ga škola i zatraži.

“U ovom konkretnom slučaju posebno je važno uključivanje roditelja u rješavanje problema i savjetovanje”, zaključila je ministrica Divjak. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI