U SPOMEN HEROJU: Uz 25. obljetnicu raketiranja Dječje bolnice – počast poginulom policajcu

U SPOMEN HEROJU: Uz 25. obljetnicu raketiranja Dječje bolnice – počast poginulom policajcu

Hrvatski policajac Ivan Markulin poginuo je prije 25 godina u dvorištu Dječje bolnice u Klaićevoj ulici pri razminiranju ‘zvončića’ zaostalih nakon raketiranja Zagrebu, a na mjestu gdje je poginuo u subotu je na njegovo spomen-obilježje položen vijenac i zapaljene svijeće.

Na spomen obilježju poginulom hrvatskom policajcu pirotehničaru Ivanu Markulinu, vijenac će biti položen i svijeće zapaljene u ime djelatnika Dječje bolnice u Klaićevoj, priopćila je Dječja bolnica.

Podsjeća se da su prije točno 25 godina – 2. i 3. svibnja 1995., kao odmazdu za uspješno započetu operaciju oslobađanja okupirane zapadne Slavonije “Bljesak”, pobunjeni Srbi raketirali hrvatski glavni grad.

Napad je izveden raketnim sustavom “Orkan” s kasetnim punjenjem, s tzv. zvončićima. Njihovo odredište bilo je središte grada pri čemu je pogođena je i Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj te obližnja zgrada baleta Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK).

Projektili su 3. svibnja pali i na Dječju bolnicu u Klaićevoj ulici, a među poginulima bio je  hrvatski policajac Ivan Markulin koji je izgubio život obavljajući svoju dužnost u dvorištu Klaićeve bolnice pri razminiranju ‘zvončića’ zaostalih nakon zločinačkih napada na Zagreb. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI