U skladu sa Zakonom o medijima objavljujemo demanti paroha Daruvarskog Đorđe Ostojića o održavanju misa za Pravoslavni Uskrs u crkvi Svetih otaca

U skladu sa Zakonom o medijima objavljujemo demanti paroha Daruvarskog Đorđe Ostojića o održavanju misa za Pravoslavni Uskrs u crkvi Svetih otaca

Daruvarski paroh Đorđe Ostojić odbacio je kao neistinitu tvrdnju koje su prenešene na našem portalu sa Z1 televizije da je prije nekoliko dana održavao mise u crkvi Svetih otaca u Daruvaru, rekavši da to nije potkrijepljeno činjenicama, jer on u Hrvatskoj ne boravi već mjesec dana, te U skladu sa Zakonom o medijima u cijelosti objavljujemo demanti.

Paroh je priopćio da je novinarka Z1 televizije jučer na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite, postavljajući pitanja ministru unutarnjih poslova i voditelju Nacionalnog stožera civilne zaštite Davoru Božinoviću iznijela niz neistina te se tako ogriješila o pravila novinarske struke.

„Prvo pitanje bilo je potkrijepljeno novinarkinom tvrdnjom da sam ja, daruvarski svećenik Pravoslavne crkve Đorđe Ostojić prije nekoliko dana održavao mise u crkvi Svetih otaca u Daruvaru, što nikako ne može biti potkrijepljeno činjeničnim stanjem, budući da u Daruvaru, a ni u Hrvatskoj, ne boravim posljednjih mjesec dana“, priopćio je svećenik.

Vezano za drugo novinarsko pitanje koje je bilo potkrijepljeno tvrdnjom da je najavio održavanje misa za pravoslavni Uskrs, Paroh kaže da je bogosluženja za Uskrs u Daruvaru najavio putem obavijesti u kojoj je jasno navedeno da će se misa održavati uz pridržavanje odredbi o okupljanju.

Paroh napominje kako je svima poznato da su bogosluženja dozvoljena bez okupljanja vjernika, sukladno odluci Stožera od 19. ožujka.

Božinović, koji je i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite najavio je u srijedu da će nadležna inspekcija Civilne zaštite i policijska uprava izvršiti uvid u slučaj održavanja liturgije u daruvarskoj pravoslavnoj crkvi unatoč zabrani okupljanja zbog epidemije koronavirusa.

”Čuo sam za taj i za slučaj u Pakracu. Nadležna inspekcija civilne zaštite i policijske uprave koje su nadležne za ta mjesta će otići i izvršiti uvid u to što se stvarno dogodilo”, rekao je Božinović novinarima u srijedu na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

Božinović je upitan hoće li svećenik Srpske pravoslavne crkve Đorđe Ostojić biti prekršajno i kazneno prijavljen za održavanje liturgije unatoč epidemiološkim preporukama.

U skladu sa Zakonom o medijima u cijelosti objavljujemo demanti:

Na press konferenciji Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koja je u srijedu, dana 15. travnja uživo prenošena na mnogim nacionalnim TV postajama i Internet portalima, novinarka Z1 televizije postavljajući pitanja ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, iznijela je niz neistina te se tako ogriješila o pravila novinarske struke, sukladno tome, molim vas da u skladu sa Zakonom o medijima objavite sljedeći demanti.

Prvo pitanje je bilo potkrijepljeno novinarkinom tvrdnjom da sam ja, daruvarski svećenik Pravoslavne crkve, Đorđe Ostojić prije nekoliko dana održavao mise u crkvi Svetih otaca u Daruvaru, što nikako ne može biti potkrijepljeno činjeničnim stanjem, budući da u Daruvaru, a niti u Hrvatskoj ne boravim posljednjih mjesec dana, stoga je tvrdnja da sam održavao mise potpuno netočna.

Drugo pitanje je bilo potkrijepljeno tvrdnjom da sam najavio održavanje misa za pravoslavni Uskrs, koji se slavi 19. travnja ove godine. Bogosluženja za Uskrs u Daruvaru jesam najavio putem obavijesti u kojoj je jasno navedeno da će se ista održavati pridržavajući se odredbi o okupljanju, kao što je svima poznato, bogosluženja su dozvoljena bez okupljanja vjernika (odlukom Stožera od 19. ožujka 2020.).

Srdačno, Đorđe Ostojić paroh daruvarski

Foto: Screenshot/ YouTube

 

 

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI