OBITELJSKA PRIČA POZNATOG POLICAJCA JOSIPA ĆELIĆA: Ona je majstorica taekwondoa, a on ruši rekorde na streljani

OBITELJSKA PRIČA POZNATOG POLICAJCA JOSIPA ĆELIĆA: Ona je majstorica taekwondoa, a on ruši rekorde na streljani

Svi u obitelji Josip Ćelića, bivšeg zamjenika glavnog ravnatelja policije vole sport. Tako se Karlovčanka Marijeta Ćelić, među najuspješnijim sportašicama iz “grada na četiri rijeke” nakon završetka uspješne karijere u taekwandou, posvetila se razvoju sporta u svome rodnom gradu i šire, a najveća podrška su joj sinovi i suprug, piše Gloria.hr

Marijeta Ćelić, supruga je policijskog službenika Josipa Ćelića koji obara rekorde u streljaštvu.

Iako se Marijeta Ćelić 2000. godine nakon ozljede na Svjetskim vojnim igrama, gdje je osvojila drugo mjesto, oprostila od natjecanja, nije rekla “zbogom” korejskoj borilačkoj vještini u kojoj je tijekom petnaestogodišnje karijere ostvarila nevjerojatan uspjeh došavši do crnog pojasa 7. dan.

“Ja sam se natjecala, a on je dovezao prijatelja koji je trenirao taekwondo. Zbližili smo se, međutim, tek dvije godine kasnije, kad smo se slučajno sreli u Karlovcu. Vjenčali smo se 1998. u đakovačkoj katedrali. Među nama nikad nije bio razmirica ili razdora, jer suprug i ja smo uvijek podupirali jedno drugo. Zajedno smo prolazili i kroz lijepe i kroz teške trenutke te uvijek izlazili kao pobjednici”, kaže Marijeta Ćelić za magazin Gloria.hr, koju nikad nije napustio borbeni sportski duh.

Sad kad više nije profesionalna sportašica ne mora strogo paziti na prehranu pa će rado pojesti domaći kulen i kobasice te popiti čašu vina koje proizvodi njezin suprug – i nazvao ga Black Belt (crni pojas).


Zaljubljenici u sport su i njezina “tri mušketira” – suprug Josip Ćelić (47), bivši zamjenik glavnog ravnatelja policije, te sinovi Antonio (20), student ekonomije i menadžmenta, i Matej (18), maturant karlovačke gimnazije.

Iako su se kratko okušali i u taekwondou, sinovi sada treniraju rukomet, a muž se nakon čak četiri borilačke vještine posvetio – streljaštvu. Natječe se u sedam disciplina pucanja iz pištolja i također ostvaruje vrhunske rezultate: više od 40 puta bio je prvak Hrvatske, a drži i tri državna rekorda. Osvajao je prva mjesta i na međunarodnim natjecanjima kao što su Svjetske policijske i vatrogasne igre.

“To je najveće natjecanje nakon Ljetnih olimpijskih igara, a sudjeluje od 14 do 16 tisuća ljudi iz 70 zemalja. Među brojnim značajnim rezultatima izdvojio bih svjetski rekord u disciplini precizno i brzo pucanje koji još nitko nije srušio, a koji sam ostvario s trojicom kolega 2011. u New Yorku”, ističe Josip Ćelić za magazin Gloria.hr

Spominjalo se i da je najbogatiji policajac u državi, no to Josip Ćelić zahvaljuje roditeljima, koji su imovinu stekli dugogodišnjim radom u Njemačkoj. Njegov otac, podrijetlom Imoćanin, onamo je otišao 60-ih i 45 godina vodio privatnu tvrtku za međunarodni prijevoz. U Njemačkoj se oženio Slavonkom pa je Josip rođen u gradu Albstadtu. Mogao je, kaže, lagodno živjeti u Njemačkoj, ali on se 1991. priključio obrani Hrvatske kao pripadnik ATJ Lučko.

Završio je Prometni fakultet i Visoku policijsku školu te vodio i prometnu jedinicu Kobre, a 2018. je zahvaljujući iznimno bogatom životopisu postao zamjenik glavnog ravnatelja policije. Marijetu je upoznao 1992. u Puli na prvenstvu Hrvatske u taekwondou.

Podsjećamo, da je Josip Ćelić prije godinu dana pravomoćno oslobođen optužbe kad je objavljeno da je u ožujku 2019. godine na području Zadra vozio trostruko većom brzinom od dopuštene te je uspio dokazati da je išao na zadatak s obzirom na to da Visokorangiranim policijskim dužnosnicima Zakon dozvoljava kršenje premetnih propisa ako obavljaju službene zadaće, piše Gloria.hr

Više pročitajte na: https://www.gloria.hr/gl/fokus/price/njezna-strana-crnog-pojasa-ni-tri-operacije-nisu-je-zaustavile-da-postane-zvijezda-korejske-borilacke-vjestine-15052323

Foto: Screenshot/ Izvor/ Ivana Nobilo/ CROPIX/ Gloria.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI