Hod za život, obitelj i Hrvatsku održan u Sisku: “Za zaštitu svakoga života bez diskriminacije”

Hod za život, obitelj i Hrvatsku održan u Sisku: “Za zaštitu svakoga života bez diskriminacije”

Pod geslom “Za zaštitu svakoga života bez diskriminacije” u Sisku se u subotu 20. lipnja u organizaciji udruge “U ime obitelji” po prvi puta održao “Hod za život, obitelj i Hrvatsku”.

Petstotinjak okupljenih građana hodalo za zaštitu života od začeća do prirodne smrti od sisačkog Robnog centra, šetnicom Slave Štrigla uz rijeku Kupu do paviljona na Šetnici Vladimira Nazora, gdje je bio održan prigodan program.

Sisački “Hod za život, obitelj i Hrvatsku” završio je ispred katedrale u Sisku. Na prvome “Hodu za život”, uz više poznatih osoba iz javnog i političkog života, sudjelovao je i sisački biskup Vlado Košić.

“Drago mi je što se Sisak upisuje u kartu gradova Hrvatske i svijeta koji podupiru život. Bilo je i vrijeme pandemije koronavirusa, ali poruka je ta da svi ljudi dobre volje za život jer je život Božji dar. Bog daje život stoga čovjek nema vlast dići ruku tek začetog djeteta ili osobe starije životne dobi. Od samog početka kršćanstva, kršćani su štitili život”, istaknuo je biskup Košić.

Koordinator “Hoda za život” u Sisku Boris Prpić istaknuo je da zbog poštivanja epidemioloških mjera u današnjem hodu sudjelovalo 500 ljudi. “Glavna poruka je zaštita života od začeća do prirodne smrti. Mislimo na sve one koje su se začeli, rodili i na one starije. Promičemo kulturu životu”, naglasio je Prpić.

Jedan od razloga zašto se “Hod za život” održava jest taj da se naglasi kako je život svakog od nas počeo začećem te da naše srce kuca 18. dan od začeća. Želi se pružiti podršku svim majkama i ženama, osobito onima koje se nađu u teškoj situaciji i razmišljaju o pobačaju.“Hodom za život” podsjeća se kako svi zaslužuju život bez diskriminacije: siromašni, bogati, oni s više i manje obrazovanja, naši djedovi i bake, a osobito oni najslabiji – nerođeni.

Podsjetimo, “Hod za život, obitelj i Hrvatsku” u subotu 27. lipnja održat će se u još dva grada – u Zagrebu i Rijeci, a na jesen u još pet gradova: Osijeku i Slavonskom Brodu te Splitu, Zadru i Imotskom.

Izvor/ Sisačka biskupija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI