Obilježena prva obljetnica smrti – Ministar obrane Banožić odao počast hrvatskom vojniku Josipu Briškom

Obilježena prva obljetnica smrti – Ministar obrane Banožić odao počast hrvatskom vojniku Josipu Briškom

Prva obljetnica smrti hrvatskom vojniku skupniku Josipu Briškom pripadnika hrvatskog kontingenta u NATO misiji u Afganistanu koji je umro od ozljeda zadobivenih u napadu na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, obilježena je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na grobu skupnika Briškog u petak, 24. srpnja 2020. godine na groblju Markovo polje u Sesvetama, izvjestilo je Ministarstvo obrane.

Uz članove obitelji Briški i prijatelje, vijence su položila izaslanstva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske predvođena novoizabranim ministrom obrane Mariom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralom Robertom Hranjem.

Počast preminulom hrvatskom vojniku, uz izaslanstvo Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, odao je i bivši ministar obrane Damir Krstičević.

Svetu misu zadušnicu koja je održana u kapelici “Sv. Ivana Pavla II” predvodio je velečasni Slavko Rajić.

Također, počast preminulom kolegi odat će i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na groblju Markovo polje te misom zadušnicom u vojarni u Delnicama.

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu. Preminuo je u srijedu, 24. srpnja 2019. godine od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

Od listopada 2019. godine Središte za međunarodne vojne operacije nosi naziv Središte za međunarodne vojne operacije “Josip Briški”, stoji u priopćenju MORH-a.

Foto: MORH/ J. Kopi

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI