Obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a Koprivničko-križevačke županije: HDZ još ne razmišlja o koalicijskim partnerima

Obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a Koprivničko-križevačke županije: HDZ još ne razmišlja o koalicijskim partnerima

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) je trenutno fokusirana isključivo na unutarstranačke izbore i tek nakon izbora će razmotriti moguće koalicijske partnere, rečeno je u subotu navečer u Koprivnici prilikom svečanog skupa kojim je obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

Na svečanosti je, uz brojne članove stranke, sudjelovao i hrvatski premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković s ministrima Darkom Horvatom, Vesnom Bedeković i Tomom Medvedom, koji je u izjavi novinarima rekao kako u HDZ-u nema nikakvih frakcija.
Na novinarsko pitanje o tome razmišlja li HDZ o predizbornoj ili postizbornoj koaliciji s danas osnovanim Škorinim Domovinskim pokretom, ministar Medved je kazao kako je stranka sada fokusirana isključivo na unutarstranačke izbore, a nakon pobjede na parlamentarnima, u koju čvrsto vjeruju, vidjet će koje bi im stranke u skladu sa svjetonazorom i programom mogle biti koalicijski partneri.
“Moj poziv nekim kandidatima za predsjednika stanke je da se usmjere prema svojim programima, neka jasno kažu na što stavljaju težište i retorika im ne bi nikako smjela ići na štetu HDZ-a”, rekao je Medved istaknuvši da je Plenković vrlo jasno definirao strateške smjernice te da su one nastavak pozitivnih mjera i aktivnosti koje je Vlada već realizirala.
“Za sve kandidate vrijede ista pravila određena prije raspisivanja unutarstranačkih izbora, a broj članova je u skladu s evidencijom koju vodi glavno tajništvo stranke”, kazao je Medved, zamoljen da komentira nedavnu izjavu gradonačelnika Vukovara i kandidata za zamjenika potpredsjednika stranke Ivana Penave, koji je rekao da HDZ ima puno manje članova od 211 tisuća kako se službeno navodi.
Predsjednik Vlade i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković kazao je, obraćajući se prisutnima, kako  je Hrvatska, zahvaljujući povećanju BDP-a od 2,7 posto, ušla među top 10 zemalja Europske unije, budući da prosječni BDP iznosi 1,5 posto.
Prema nedavnom izvješću Europske komisije niti jedan segment djelovanja u našoj zemlji nije ocijenjen lošim, već postoje samo oni u kojima smo napravili puno i oni u kojima smo možda mogli više, rekao je Plenković. On je podsjetio da je vlada morala rješavati slučaj Agrokora, koji je, kako je rekao, bio najveći sistemski problem u Hrvatskoj ikada i prijetnja cjelokupnom financijskom i gospodarskom sustavu države. Premijer je ukazao i na slučaj Petrokemije, koja je također bila u lošoj situaciji, a sada ostvaruje profit.

Također je istaknuo kako Podravka ostvaruje sjajne rezultate te da na inicijativu ministra Medveda sada otkupljuje poljoprivredne proizvode od braniteljskih zadruga po cijeloj zemlji.
“Znamo da je dosta naših ljudi otišlo vani, ali ne radi se ni približno o njih 700 tisuća kako neki govore”, rekao je Plenković navodeći da ministar Aladrović sprema program, s kojim će izaći za nekoliko tjedana, a koji će omogućiti poticaje onima koji trenutno rade i žive vani. “Ponudit ćemo im mjere samozapošljavanja i razne druge poticaje da se vrate”, najavio je Plenković.

Također je rekao kako Koprivničko-križevačka županija može biti primjer dobre suradnje države i lokalnih vlasti, jer se na obostrano zadovoljstvo ostvaruju razni projekti. (Hina)

Foto: HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI