Obilježena 27. godišnjica ukopa branitelja poginulih u Kusonjama

Obilježena 27. godišnjica ukopa branitelja poginulih u Kusonjama

Na bjelovarskom groblju Borik u utorak je obilježena 27. godišnjica ukopa hrvatskih branitelja poginulih u Kusonjama 8.rujna 1991., jednog od najtužnijih dana za Bjelovarčane u novijoj hrvatskoj povijesti.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim braniteljima počast su odali obitelj i prijatelji, izaslanici predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskoga sabora i Vlade RH, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, kao i izaslanstva Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara, Ureda državne uprave BBŽ, braniteljske udruge.

Bjelovar: Obilježena 27. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja u Kusonjama 05.02.2019., Bjelovar, grobje Borik – Obiljezena 27. obljetnica ukopa 19 poginulih hrvartskih branitelja u Kusonjama 8. rujna 1991. godine. Vijence su polozili i upalili svijece predstavnici Vlade RH, Sabora RH, policije, HV-a, Grada i Zupanije, braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te roditelji i rodbina. Photo: Damir Spehar/PIXSELL


Poginuli branitelji Kusonja ubijeni su na Malu Gospu 8. rujna 1991., a njihovi ubojice tijela su sakrili u masovnu grobnicu u Rakovom Potoku, nedaleko mjesta zločina, gdje su pronađena tek pola godine kasnije, u prvoj masovnoj grobnici Domovinskog rata.

Sjećanje na 27.godišnjicu ukopa 18 hrvatskih branitelja i ove godine organizirali su Udruga obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata RH Kusonje 91-93 i Bjelovarsko bilogorska županija. (Hina)

Foto/Damir Spehar/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI