Obilježena druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog

Obilježena druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga odali počast poginulom kolegi u Afganistanu, izvjestio je MORH.

Druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog obilježena je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u subotu, 24. srpnja 2021. godine na groblju „Markovo polje“ u Sesvetama.

Uz članove obitelji i prijatelje, počast preminulom kolegi na groblju odali su i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga.

Također, za skupnika Briškog u petak, 23. srpnja u crkvi „Hrvatskih mučenika“ u Udbini održana je sveta misa zadušnica koju je predvodio župnik Josip Šimatović.

Prva obljetnica pogibije skupnika Josipa Briškog obilježena je u kampu Marmal u Afganistanu.

Podsjećamo, Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji Resolute Support u Afganistanu. Preminuo je 24. srpnja 2019. godine od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu. Posthumno je odlikovan zlatnom Domovinskom medaljom. Središte za međunarodne vojne operacije od listopada 2019. godine nosi naziv Središte za međunarodne vojne operacije “Josip Briški“.

Foto: HV

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI