SURADNJA SIPA-e i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA): U policijskoj akciji “Tebra” u Hercegovini zapljena droga vrijedna dva milijuna eura

SURADNJA SIPA-e i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA): U policijskoj akciji “Tebra” u Hercegovini zapljena droga vrijedna dva milijuna eura

Bosanskohercegovačka policija je u akciji provedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH razbila lanac kojim je droga krijumčarena sa zapadnog Balkana ka Hrvatskoj i drugim državama-članicama Europske unije a zaplijenjeni su narkotici koji na ilegalnom tržištu vrijede više od dva milijuna eura, potvrđeno je u četvrtak u Sarajevu.

Kako je navedeno u priopćenju Tužiteljstva BiH, u akciji pod kodnim nazivom “Tebra” policija je na području Hercegovine u srijedu zaplijenila više od 500 kilograma marihuane.

Droga je pronađena tijekom pretrage sumnjivih objekata na području Gabela Polja u općini Čapljina u neposrednoj blizini granice s Hrvatskom.

Istražitelji su utvrdili kako je droga prokrijumčarena u BiH iz Albanije preko Crne Gore, a krajnje odredište bilo joj je ilegalno tržište unutar Europske unije.

Iz Tužiteljstva BiH podsjećaju kako je u sklopu istrage o mreži krijumčara narkoticima u proteklih godinu dana zaplijenjeno na stotine kilograma droge.

Te se istrage nastavljaju u suradnji s partnerskim organizacijama drugih država.

Akciju “Tebra” proveli su pripadnici SIPA-e u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA), a po nalogu Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Autor: Hina/ Totalno.hr/ Foto: SIPA

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI