O TOME SE ŠUTI : BIVŠI AGENT SOA-E KOTNIK “Milijan Brkić tražio je da lažiram sigurnosne provjere”

O TOME SE ŠUTI : BIVŠI AGENT SOA-E KOTNIK “Milijan Brkić tražio je da lažiram sigurnosne provjere”

Bivši agent soa-e TEŠKO OPTUŽUJE bivšeg glavnog tajnika HDZ-a , sadašnjeg zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića za falsificiranje službenih dokumenata i zapošljavanje podobnih kadrova u SOA-i, koji su poslije strelovito napredovali i do danas zadržali lojalnost Milijanu Brkiću. Nekoliko dana nakon što je Nacional objavio tajni dosje o velikom kriminalu u SOA-i, redakciju Nacionala kontaktirao je umirovljeni djelatnik SOA-e Zoran Kotnik.

Nekoliko dana nakon što je Nacional objavio tajni dosje o velikom kriminalu u SOA-i, redakciju Nacionala kontaktirao je umirovljeni djelatnik SOA-e Zoran Kotnik. Zoran Kotnik sin je Josipa Kotnika, partizanskog borca iz Drugog svjetskog rata, poznatog jugoslavenskog elektrotehničkog inženjera i astronautičkog stručnjaka, koji je do 1968. bio mornarički pukovnik JNA, potom voditelj više tehničkih, vojnotehničkih i ekonomskih projekata, a od 1977. i nastavnik na katedri za tehniku svemirskih letova na Tehničkom fakultetu u Münchenu. Josip Kotnik konstruirao je žiroskop primijenjen u američkom svemirskom programu Apollo, surađivao je u izgradnji najveće amaterske trostupanjske rakete u svijetu i bio glavni izvršitelj njezina lansiranja 1967. na Fruškoj gori. Posebno se istaknuo popularizacijom astronautike te praćenjem spuštanja ljudi na Mjesec u televizijskim i radijskim emisijama i novinama.

Zoran Kotnik sudionik je Domovinskog rata koji je kao hrvatski policajac početkom rata proveo tri mjeseca u srpskom zatočeništvu u zatvoru u Glini. Potom se zaposlio u SZUP-u te je glavninu svoje profesionalne karijere proveo kao operativac u sigurnosnim službama.

KOTNIK JE NACIONALU DAO INTERVJU u kojem je potvrdio navode iz dosjea o kriminalu u SOA-i, čiji se sadržaj nedavno opet počeo provjeravati te iz kojeg se može zaključiti da unutar Agencije i dalje funkcionira mreža korumpiranih agenata koji možda već duže vrijeme ugrožavaju nacionalnu sigurnost. U sukusu tih upozorenja nalaze se tvrdnje da se unutar Agencije na nekim ključnim pozicijama i dalje nalazi skupina korumpiranih ljudi, koji su na svoje funkcije dospjeli u vrijeme dokih je vodio glavni tajnik HDZ-a, sada zamjenik predsjednika stranke Milijan Brkić.”O TOME SE ŠUTI ” “https://dalicom.eu/bivsi-agent-soa-e-zoran-kotnik-milijan-brkic-trazio-je-da-laziram-sigurnosne-provjere/

EKSKLUZIVNO: BIVŠI AGENT SOA-E ZORAN KOTNIK “Milijan Brkić tražio je da lažiram sigurnosne provjere”

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI