O POTPISIMA! Rojs ostaje uz zahtjev za pomilovanje Perkovića i Mustača: “ja bih išao u pakao s Gotovinom. Radije s Antom u pakao, nego s nekim veleizdajnicima u raj“

O POTPISIMA! Rojs ostaje uz zahtjev za pomilovanje Perkovića i Mustača: “ja bih išao u pakao s Gotovinom. Radije s Antom u pakao, nego s nekim veleizdajnicima u raj“

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs rekao je u subotu da čvrsto ostaje uz pismo u kojem generali traže pomilovanje osuđenika za političko ubojstvo, bivših obavještajaca Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, dodajući kako je slijedio potez generala Ante Gotovine.

„Stojim čvrsto iza svoje odluke. Što me više napadaju, ja sam još čvršći. Ne samo ja nego i ostale moje kolege generali“, rekao je Rojs u Livnu gdje je sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice obrane toga grada od napada srpskih paravojnih snaga i JNA.

Istaknuo je da je Josip Perković imao važnu ulogu u naoružavanju Hrvatske na početku rata.

„Granice je otvarao Josip Perković. Danas čitate Večenji list kako je spasio 60 kontejnera, kamiona, deset tisuća pušaka, 10 milijuna metaka i 3000 granata za VBR iz luke Kopar. Tko je to mogao raditi, samo onaj tko je bio u službama. Da sam ja otišao tamo, Slovenci bi mi sve zaplijenili. Treba biti čovjek i gledati istini u oči“, dodao je general Rojs.

Odbio je komentirati navode predsjednika Milanovića da je hrvatski premijer za generala Antu Gotovinu izjavio kako je udbaš.

„Ne znam što je rekao premijer. Ne ulazim u te rasprave što je tko rekao. Ante Gotovina je junak Domovinskog rata“, dodao je.

Dopredsjednik Hrvatskog generalnoga zbora rekao je kako je slijedio potez generala Ante Gotovine kada je potpisao pismo potpore za pomilovanje Mustača i Perkovića.

„Kada je Ante potpisao, da je bio put popločan u pakao, ja bih išao u pakao s Antom Gotovinom. Radije s Antom u pakao, nego s nekim veleizdajnicima u raj“, zaključio je Rojs.

General Ante Gotovina potpisao je pismo podrške Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču koji su uputili molbu za pomilovanjem Ministarstvu pravosuđa, nakon što su 2016. u Münchenu osuđeni na doživotni zatvor zbog pomaganja u ubojstvu emigranta Stjepana Đurekovića. Gotovina je istaknuo kako nije poznavao niti jednog od njih prije 1991. i da stoga ne osporava valjanost njihovih osuda, ali naglašava da je njegov čin podrške u skladu s njegovim životnim načelima. ”Savjest nalaže djelovati u okviru ljudskih i zakonskih mogućnosti, kako bi ljude vratili njihovim obiteljima”, rekao je general Ante Gotovina.

Rojs: Radije bih s Antom Gotovinom u pakao, nego s nekim veleizdajnicima u raj


Izvor/ N1/Hina/ Foto: Screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI