Ministar Božinović posjetio novouređene prostorije Policijske postaje Knin

Ministar Božinović posjetio novouređene prostorije Policijske postaje Knin

Novouređene prostorije Policijske postaje Knin u subotu je posjetio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je izvijestio kako je u obnovu tih prostorija investirano milijun kuna.

Obnovljene prostorije Policijske postaje Knin danas je obišao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zajedno sa svojim suradnicima, glavnim ravnateljem policije i načelnicima policijskih uprava. Nakon obilaska, u izjavi medijima, ministar Božinović je rekao: „ Mi smo prošle godine bili ovdje, ja po prvi puta, i vidjeli smo jedno stanje koje je neodrživo. Ne samo za standard hrvatske policije, već i za grad Knin koji je simbol pobjede Domovinskog rata. Čvrsto smo se obvezali da do današnje proslave to stanje više neće biti isto.“

Lokalna zajednica prepoznala je važnost ulaganja u sigurnost i obnove policijske postaje.

„Obnovu smo radili u suradnji s Gradom Kninom. Zahvaljujem se gradonačelniku Knina na njegovoj suradnji i stvarnoj volji da ovaj posao privedemo kraju. Ukupni trošak obnove Policijske postaje Knin iznosi oko milijun kuna“ – izjavio je ministar Božinović.

Grad Knin sufinancirao je radove obnove sa 60 tisuća kuna, a svoj doprinos dala su i dva sindikata koja djeluju unutar MUP-a, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Nezavisni sindikat policijskih službenika i namještenika.

U dijelu radova sudjelovali su i sami djelatnici policijske postaje – odnijeli su stari namještaj i u cijeloj postaji postavili novi namještaj, podrumske prostorije oslobodili od arhive i dr.

Ovako uređena i obnovljena Policijska postaja Knin osigurava kvalitetne uvjete za rad njenih djelatnika, a samim time i kvalitetniju uslugu građanima grada Knina. Naime, radovima je u potpunosti uređena nova šalter sala za upravne poslove. Vodili smo brigu i o najranjivijima u našem društvu. Tako je na ulazu u postaju izgrađena rampa za osobe sa invaliditetom kako bi im bio olakšan prilaz i ulazak u policijsku postaju.

Nakon obilaska postaje ministar Božinović pridružio se kolegiju glavnog ravnatelja policije s načelnicima policijskih uprava i predstavnicima triju reprezentativnih sindikata koji djeluju u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Ministar Božinović, te ministri Damir Krstičević i Tomo Medved će, u povodu dvodnevnog svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice VRO ‘Oluje’, večeras na Kninskoj tvrđavi nazočiti prijamu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata. Na svečanosti će predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović uručiti odlikovanja umirovljenim general-pukovnicima Mladenu Markaču i Anti Gotovini. Svečanosti će nazočiti i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i Vlade RH Andrej Plenković.

Autor/H/B.B./Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI