“ŠEF ZAGREBA LUDUJE” HND: Bandićevo ponašanje prema novinarki neprimjereno i nedopustivo

“ŠEF ZAGREBA LUDUJE” HND: Bandićevo ponašanje prema novinarki neprimjereno i nedopustivo

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ocijenilo je u petak izjave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića novinarki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov neprimjerenima i nedopustivima, te pozvao javne osobe i političare na odgovornim dužnostima da prestanu vrijeđati i napadati novinare, kojima je posao postavljati pitanja u javnom interesu.

“Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje grubo i neprimjereno ponašanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je umjesto odgovora na novinarsko pitanje reporterki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov uzvratio skandaloznim, arogantnim i seksističkim uvredama”, stoji u večerašnjem priopćenju HND-a.

Odgovarajući na pitanja novinarke Pezo Moskaljov, gradonačelnik Bandić između ostaloga je rekao “Da sam ja tako pametan kao Vi, ja bih radio u TV Novoj”, te “Vi ste meni k’o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina”.

Bandić je to odgovorio novinarki prilikom obilaska saniranog divljeg odlagališta otpada u Zagrebu ranije u petak.

“Ove izjave zagrebačkog gradonačelnika ponovo pokazuju da je riječ o političaru koji nije kadar javno komunicirati na primjeren način. HND smatra kako su te izjave potpuno neprimjerene i nedopustive u javnom prostoru, pogotovo kada dolaze od osobe koja obnaša jednu od najvažnijih i najmoćnijih funkcija u Hrvatskoj, tim više što ovo nije prvi slučaj neprimjerenog ponašanja zagrebačkog gradonačelnika prema novinarima”, ističe HND u priopćenju.

Napominjući kako je posao novinara “da postavljaju pitanja u javnom interesu, a dužnost političara da na novinarska pitanja primjereno i argumentirano odgovaraju”, HND u priopćenju nadalje apelira na sve javne osobe, a pogotovo na političare na odgovornim dužnostima, da prestanu vrijeđati i napadati novinare, koji obavljaju važan posao u interesu građana. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI