NOVI VOZNI PARK ZA POLICIJU: 28 vozila nabavljenih putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa

NOVI VOZNI PARK ZA POLICIJU: 28 vozila nabavljenih putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu, održana je svečana primopredaja 27 kombi vozila za očevide prometnih nesreća.

Isporučeno je 19 kombi vozila marke VW Caravelle snage 150 kw i osam vozila marke Mercedes VITO sa 4×4 pogonom snage 140 kw, čija je ukupna vrijednost 12.946.250,00 kuna sa PDV-om, a koja su nabavljena putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Kroz navedeni projekt isporučeno je i jedno specijalizirano vozilo marke Mercedes VITO snage 140 kw sa 4×4 pogonom te ugrađenom opremom i vagama za mjerenje prekomjernih tereta, a koje će koristiti inspektori cestovnog prometa pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Inače, kombi vozila za očevide isporučena su s kompletnom svjetlosno-zvučnom opremom novije generacije, radnim farom na daljinsko upravljanje te dogradnjom unutarnjeg prostora za obavljanje administrativnih poslova prilikom očevida i drugih službenih radnji policije.

Vozila imaju sustav neovisnog grijanja bez rada motora tako da će radni uvjeti policijskih službenika kao i stranaka biti na visokoj razini u zimskom periodu korištenja.

Također, vozila su klimatizirana i imaju ugrađenu dodatnu rasvjetu unutarnjeg prostora te mogućnost napajanja različitih informatičkih uređaja. Teretni prostor vozila preuređen je prema zahtjevima prometne policije na način da sva potrebna oprema, alati, znakovi i drugi pribor imaju svoje mjesto u predviđenoj konfiguraciji vozila.

Putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa proveden je postupak nabave za 85 vozila čija je ukupna vrijednost 30.944.830,00 kuna s PDV-om.

Jedno specijalizirano kombi vozilo marke VW CRAFTER – s namjenom nadzora teretnih vozila, prijevoza policijskih službenika, mogućnošću pokretnog ureda za rad na terenu i prijevoz posebne policijske opreme djelatnika prometne policije – kao i prikolica marke HUMBAUR već su isporučeni, dok se isporuka ostalih vozila očekuje u drugoj polovici 2022. godine.

Da je sustavno nabavljanje policijske opreme i tehnike za sva područja policijskog djelovanja jedan od prioriteta Ministarstva unutarnjih poslova, potvrđuje i današnja isporuka, izvjestio je MUP na svojo službenoj web stranici.

Foto: MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI