Novi gradonačelnik hrvatski branitelj Miro Bulj preuzeo vlast u Sinju

Novi gradonačelnik hrvatski branitelj Miro Bulj preuzeo vlast u Sinju

Novi gradonačelnik Sinja, hrvatski branitelj, bivši pripadnik slavne 4. gardijske brigade, Mostov saborski zastupnik Miro Bulj preuzeo je u ponedjeljak vlast od dosadašnje gradonačelnice Kristine Križanac, koja mu je uručila dokumentaciju o projektima i stanju u gradu.

Službenom primopredajom izvršnih ovlasti gradonačelnice Grada Sinja, održanom jutros u prostorijama Gradske uprave, Miro Bulj stupio je na dužnost gradonačelnika Grada Sinja.

U postupku primopredaje gradonačelnica Kristina Križanac kojoj prestaje mandat uručila je Bulju pisano izvješće o obavljanju poslova, a koje sadrži informacije o planiranim projektima, mjerama i drugim planiranim aktivnostima, o započetim, a nedovršenim projektima, mjerama i drugim započetim, a nedovršenim aktivnostima te o preuzetim, a nepodmirenim obvezama Grada Sinja.

“Dobili smo izvješća, mi ćemo ih analizirati, naravno da ćemo željeti čist početak pa ćemo pozvati i reviziju da utvrdimo činjenično stanje. Vidjet ćemo sada na sastanku s gradskom upravom koliko je ljudi na bolovanju, a koliko na godišnjem. Žalosti me što određeni pročelnici nisu došli na ovaj sastanak, što su otišli na godišnji ili ne znam gdje su. No, očekujem da od svih da ćemo svi zajedno stvoriti profesionalnu i učinkovitu gradsku upravu”, kazao je gradonačelnik Miro Bulj.

Na primopredaji u Uredu gradonačelnika uz gradonačelnicu Kristinu Križanac bili su pročelnica Upravnog djela za financije Jasna Mijić-Trogrlić i viši savjetnik Željko Sesardić.

Nakon sastanka u uredu gradonačelnika primopredaju vlasti izvršili su i zamjenici gradonačelnika, dosadašnji Denis Glavan i Zlatko Ugrin i sadašnji zamjenik Denis Bobeta.

Nakon što je jutros preuzeo gradsku vlast, novoizabrani gradonačelnik Sinja Miro Bulj održao je sastanak s djelatnicima Gradske uprave.

Istaknuo je kako ga isključivo zanima profesionalnost, transparentnost i učinkovitost Gradske uprave u korist svih građana te kako očekuje da će zajedno, kolegijalno i transparentno raditi, bez obzira na političke boje. Između ostalog, izrazio je žaljenje što primopredaji vlasti nisu nazočili neki od vršitelji dužnosti pročelnika, posebno iz jednog od najvažnijih dijelova – Odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom.

Na sastanku je obavljena prozivka djelatnika Gradske uprave, kojoj je nazočilo 28 do ukupno 40 djelatnika, dok su ostali na godišnjem odmoru, bolovanju ili porodiljnom dopustu. Bulj je kazao kako su svi otišli na godišnji odmor nakon završenih lokalnih izbora te kako ga čudi da je napravljen takav raspored.

Voditeljica Odsjeka za poslove Gradskog vijeća, gradonačelnika i mjesnu samoupravu Mirela Perković kazala je kako je običaj da se godišnji odmori koriste u ovom periodu te kako je riječ o prošlogodišnjem godišnjem odmoru koji treba biti iskorišten do 30. lipnja.

Gradonačelnik je upitao je li razlog ne korištenja godišnjih odmora povećan opseg rada Gradske uprave pa iz tog razloga nisu mogli koristiti ranije svoje godišnje odmore te zatražio da mu pripreme podatke tko je na starom, a tko na novom godišnjem odmoru.

Izvor/ Press Ured gradonačelnika grada Sinja

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI