SABOR – Novaković sa 78 glasova izabrana za predsjednicu Povjerenstva za sukob interesa

SABOR – Novaković sa 78 glasova izabrana za predsjednicu Povjerenstva za sukob interesa

Pravnica Nataša Novaković nova je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, odlučio je u petak u ponovljenom, tajnom glasovanju, Hrvatski sabor.

Novaković je izabrana za predsjednicu Povjerenstva, čestitam joj, želim uspjeh u obnašanju časne i odgovorne dužnosti, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Novaković, koja je bila jedina kandidatkinja za tu dužnost, dobila je 78 glasova.

Njezinim izborom kompletiran je sastav Povjerenstva. Sabor je prije dva tjedna za članove toga tijela izabrao Tatijanu Vučetić i Davorina Ivanjeka, koji su u Povjerenstvu bili i proteklih pet godina, te Tončicu Božić i Aleksandru Jozić-Ileković.

Sabor je i predsjednicu Povjerenstva birao prije dva tjedna, no tada ni Novaković, ni Dalija Orešković, bivša predsjednica toga tijela, nisu dobile potrebnih 76 glasova.

Orešković je u međuvremenu povukla kandidaturu, a Sabor zatražio i dobio mišljenje Odbora za Ustav da može ponoviti glasovanje o jedinoj preostaloj kandidatkinji, Novaković.

Oporba je prije glasovanja najavila da u njemu neće sudjelovati, a HDZ je optužila da nije želio Orešković, jer je Povjerenstvo u njezinom mandatu donosilo odluke koje se toj stranci nisu sviđale.

Od 151 zastupnika, glasačke listiće uzelo je njih 78, toliko ih je i glasovalo, nevažećih listića nije bilo, rekao je predsjednik sabora Jandroković.

Autor/H/B.B./Foto/Pixsell

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI