NITKO NIJE ODGOVARAO ZA ZLOČINE U centru Vukovara Penava postavio izložbu naziva “Optužnica”: TREBA LI SE IZDAJOM ZVATI?

NITKO NIJE ODGOVARAO ZA ZLOČINE U centru Vukovara Penava postavio izložbu naziva “Optužnica”: TREBA LI SE IZDAJOM ZVATI?

U središtu grada Vukovara, gradska vlast je postavila izložbu naziva “Optužnica”s optužnicom za vrh JNA-a zbog smrti 1292 Vukovarca u Domovinskom ratu.

“Kao gradonačelnik građana grada Vukovara, svojih građana, a u ime 1292 poginulih Vukovaraca, u ime kojih nema tko govoriti jer su ubijeni, a za čiju smrt nitko nije odgovarao te stoga predstavljaju nečistu savjest hrvatskoj državi i hrvatskom narodu, postavljam pitanje – TREBA LI SE IZDAJOM ZVATI?”, rekao je Penava.

Penava se osvrnuo i na postavljene panoe na kojima je izložena optužnica DORH-a, kojom je optužen vrh JNA, a po kojoj se 19 godina ništa ne događa.

Pred vama su panoi na kojima je izložena optužnica DORH-a, kojom je optužen vrh JNA, a po kojoj se 19 godina ništa ne događa i na kojima Grad Vukovar na čelu sa mnom kao gradonačelnikom, podiže optužnicu hrvatskom narodu – jer u Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda.”, dodao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u svome obraćanju.

U središtu grada Vukovara je izloženo 20 panoa na kojima su dijelovi optužnice, koju je podignulo 24. prosinca 2002. godine Županijsko državno odvjetništvo, a na kojima su među ostalim i čelni ljudi tadašnjeg generalštaba JNA.

Autor/ Totalno/ Foto: Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI