Sumpor (Nezavisna lista Zagreb): Milićevićev čin duboko nemoralan, osjećamo se izdanima

Sumpor (Nezavisna lista Zagreb): Milićevićev čin duboko nemoralan, osjećamo se izdanima

V.d. predsjednice Nezavisne liste Zagreb i zastupnica u Gradskoj skupštini Marijana Sumpor izjavila je u ponedjeljak da nije bila upoznata s odlukom zastupnika iz te stranke Joze Milićevića da će podržati zagrebački proračun za iduću godinu te njegov čin ocijenila kao duboko nemoralan.

“Nisam bila upoznata da će podržati proračun. Znam da je bio pod pritiscima i to je jako utjecalo na njegovo previranje o tome kako će odlučiti. Nije bilo odlučeno do kraja. Do kraja mi je tvrdio da će biti suzdržan”, kazala je Sumpor novinarima u Skupštini.

Ne zna, kaže, o kakvim se pritiscima radilo, ali zna da se radilo o pritiscima, jer je to ono što joj je rekao.

Nije željela komentirati znači li to da joj je lagao. “Ne mogu reći, ali znamo što su izdaje”, dodala je, ocijenivši Milićevićev potez kao duboko nemoralan te je ustvrdila da Nezavisna lista to nije zaslužila.

Osjećamo se izdanima

“Osjećamo se izdanima i mislim i da se birači koji su podržali našu opciju osjećaju izdanima i to je samo podrška tome da politika ne valja u ovoj državi. Ne želim stajati iza toga i idem dalje, neću odustati”, kazala je Sumpor.

Milićević, kojeg je Nezavisna lista Zagreb nakon što je podržao gradonačelnikov proračun za iduću godinu, izbacila iz stranke, odbacio je tvrdnje da je na koordinaciji s HSLS-om podržao proračun.

“Ne, ja to nikada nisam. Gospođa Sumpor rekla je da smo na tijelima stranke donijeli zaključak, odnosno preporuku da se ne podrži proračun jer su znali moj stav i rekao sam da to ne mogu poduprijeti”, kazao je Milićević novinarima.

Dodao je i da je onog trenutka kad su Neovisni za Hrvatsku obrazložili razloge zbog kojih izlaze iz vladajuće koalicije odmah svojoj stranci izjavio da neće podržati tu inicijativu jer u svom prijedlogu nigdje niti jednom riječju nisu naveli niti jedan razlog koji se odnosi na grad, na funkcioniranje grada, proračun i izvršenje proračuna ili novi proračun.

“Znači bile su isključivo ideološke teme, to je nešto što ne mogu podržati”, istaknuo je.

Kada izreknete svoje mišljenje koje nije u skladu s nečijim interesima, odmah vas proglase prodanom dušom

Na prozivke da je prodao obraz i da se radi o političkoj trgovini i korupciji Milićević je ustvrdio da je u Hrvatskoj postala floskula “da kada bilo gdje izreknete svoje mišljenje koje nije u skladu s nečijim interesima, odmah vas proglase da ste prodana duša i da vas je netko korumpirao”.

Drži da proračun koji je donesen nije savršen i može biti puno bolji, ali i da ga je bilo tko drugi slagao – ne bi ga bolje napravio.

Tvrdi kako neće podržavati Bandićevu stranku u Skupštini već će podržati svaku točku koja će biti u skladu s njegovim moralnim stavovima. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI