“IDE PO JOŠ JEDAN MANDAT U EU” Nezavisna kandidatkinja Marijana Petir u iduća dva dana mora skupiti 5000 potpisa

“IDE PO JOŠ JEDAN MANDAT U EU” Nezavisna kandidatkinja Marijana Petir u iduća dva dana mora skupiti 5000 potpisa

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir ići će na europske izbore u svibnju s vlastitom nezavisnom listom. Njeni politički prijatelji i podupiratelji danas su počeli prikupljati potpise kako bi se mogla kandidirati kao nezavisna kandidatkinja.

Prema zakonu, pravo predlaganja lista za izbor članova u Europski parlament imaju političke stranke samostalno, dvije ili više političkih stranaka i birači. Birači predlažu kandidacijske liste na temelju pravovaljano prikupljenih najmanje 5000 potpisa. Rok u kojemu Petir treba prikupiti 5000 potpisa istječe u utorak u ponoć, piše Jutarnji list.

“Dragi Facebook prijatelji, drage građanke i građani Republike Hrvatske. Zahvalna na podršci koja mi stalno pristiže, želim vas obavijestiti da sam na izbore za Europski parlament odlučila izaći sa svojom nezavisnom listom obzirom da nisam članica niti jedne stranke pri čemu mi je potrebna vaša pomoć. Ukoliko želite podržati moju kandidaturu kao nezavisne zastupnice, možete to učiniti svojim potpisom u mojem uredu u Zagrebu (Zvonimirova 17 – ulični ulaz) sutra, u ponedjeljak, 8. travnja 2019. od 8 do 20 sati. Vjerujem da u sljedećem mandatu zajedno možemo učiniti još i više, a prvi korak je sakupiti dovoljno potpisa. Hvala vam na vašoj podršci”, poručila je Hrvatska eurozastupnica Marijana Petir na društvenoj mreži Facebook.

❗️KANDIDATURA NA IZBORIMA ZA EUROPSKI PARLAMENT❗️Dragi Facebook prijatelji, drage građanke i građani Republike…

Objavljuje Marijana PetirNedjelja, 7. travnja 2019.

Autor/Totalno.hr/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI