NEZAUSTAVLJIV Bivši američki predsjednik Trump otreso Facebook i Twitter: pokreće novu društvenu mrežu ‘TRUTH’ Social

NEZAUSTAVLJIV Bivši američki predsjednik Trump otreso Facebook i Twitter: pokreće novu društvenu mrežu ‘TRUTH’ Social

Bivši američki predsjednik Donald J.Trump lansirat će vlastitu društvenu mrežu ‘TRUTH Social’ koja će se, kaže, “suprotstaviti Big Tech kompanijama” poput Facebooka i Twittera koje su mu zabranile pristup na njihovim platformama.

TRUTH Social stvorit će se preko nove tvrtke nastale spajanjem Trump Media and Technology Group (TMTG) i akvizicijske kompanije (SPAC), navodi se u priopćenju koje su objavile obje organizacije.

“Živimo u svijetu u kojemu talibani imaju ogromnu prisutnost na Twitteru, dok je vaš omiljeni američki predsjednik ušutkan. To je neprihvatljivo”, navodi Trump u priopćenju.

“Uzbuđen sam što ću vrlo brzo poslati svoju prvu ISTINU na TRUTH Social. TMTG je osnovan s misijom da svima da glas. Uzbuđen sam što ću uskoro početi dijeliti svoje misli na (mreži) TRUTH Social i boriti se protiv Big Techa”, dodao je.

“Big Tech je dugo potiskivao konzervativne glasove”, rekao je u intervjuu za Fox News Donald Trump Jr., sin bivšeg predsjednika.

“Večeras je moj otac potpisao definitivni sporazum o spajanju kako bi formirao ono što će u konačnici biti Trump Media and Technology Group i TRUTH Social – platforma za svakoga tko želi izraziti svoje osjećaje.”

“Čestitke”, objavio je Jason Miller, bivši Trumpov savjetnik a sada vlasnik druge društvene mreže nazvane “Gettr”.

“Sada će Facebook i Twitter izgubiti još veće dijelove tržišta”, rekao je Miller unatoč tome što raste broj korisnika dvaju tehnoloških divova, piše agencija AFP.

Bivši američki predsjednik Donald Trump, suspendiran s Twittera i drugih društvenih mreža nakon napada prosvjednika na Kapitol 6. siječnja.

Twitter, Facebook i drugi bili su pod povećalom zbog svoga postupanja prema profilima političara i vladinih dužnosnika nakon što su Trumpu zabranili pristup.

Facebook, koji je na neodređeno vrijeme u siječnju suspendirao Trumpa, zatražio je od svog neovisnog nadzornog tijela da odluči treba li zabrana i dalje ostati na snazi.

Autor/ Totalno/ Izvor/ Hina/ N1/ Foto: Trump Team/ Getty Images

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI