Nevjerojatan dar ljubavi! Mami koja se bori s rakom mozga, kćer ispunila želju da je vidi u vjenčanici

Nevjerojatan dar ljubavi! Mami koja se bori s rakom mozga, kćer ispunila želju da je vidi u vjenčanici

Žena je svoju voljenu majku iznenadila proslavom vjenčanica — iako je mlađa žena trenutno slobodna i trenutno se ne planira udati.

Njezino obrazloženje za ovaj neobičan dar ljubavi prema mami je gorko-slatko.

Christine Gilbert iz Bellevuea u Washingtonu odlučila je organizirati probu haljine u lokalnom svadbenom salonu kako bi podigla raspoloženje svoje majke. Njezina majka, Colleen Gilbert, posljednje dvije godine živi s terminalnom dijagnozom raka mozga.

“Živim ovdje i od tada sam njegovateljica s punim radnim vremenom”, rekla je Christine Gilbert za Fox News u telefonskom intervjuu.

Gilbert je primijetila da joj je mama govorila da bi voljela vidjeti svoju kćer kako se udaje.

U vrijeme veljače, predana kći dobila je ideju da ode u kupovinu vjenčanica kako bi ostvarila majčinu želju – čak i ako na slici nije bilo budućeg mladoženja.

Christine Gilbert okupila je članove obitelji i grupu najbližih prijateljica svoje majke – i isplanirala poseban izlazak koji je podsjećao na tipične korake za mladenke prije vjenčanja.

“Ne sanja li svaka mama vidjeti svoju djevojku u vjenčanici?”

“Naručila sam limuzinu, a onda smo rezervirali nekoliko različitih salona za mladence”, rekla je.

– Bilo je to u subotu, mislim tjedan prije Valentinova.

Christine Gilbert je nastavila: “Odjenula sam je oko 14 sati i rekla: ‘Odjenut ćemo se za večeru za Valentinovo, mama.’ Srećom, nije to baš ispitivala.”

Limuzina ih je odvezla u njihovu mjesnu crkvu, gdje su pokupili ostatak svoje zabave, a tada je Christine dala majci do znanja koji su njihovi pravi planovi.

“Konačno sam rekla: ‘OK, mama, idemo isprobati vjenčanice.’ I usta su joj se otvorila od šoka”, prisjetila se Christine. – Mislim da je bilo vrlo zbunjujuće.

Jedan od dva svadbena salona u koji su putovali bilo je mjesto pod nazivom Kita Events Northwest Bridal & Formal Wear, u Edmondsu, Washington. Udaljeno je oko 45 minuta od mjesta gdje žive Gilbertovi.

No, put se isplatio jer je salon pristao besplatno ugostiti privatnu zabavu.

“Bio je to vrlo pun dan… Samo smo ga ispunili smijehom i mislim da smo tako uspjeli preživjeti dan bez previše emotivnosti.”

Krista Larrison, osnivačica i direktorica događaja Kita Events, izjavila je za Fox News Digital da je dala prednost probi vjenčanice Christine Gilbert jer joj je skrb “bliska i draga” srcu.

Larrison je 11 godina brinula o svojoj majci, koja je imala demenciju, pa ju je dirnula priča o Gilbertovoj majci i kćeri.

“Kad sam upoznao Christine i Colleen, shvatio sam koliko su naše priče slične”, napisao je Larrison u poruci.

“Čast je i privilegija ne samo podržati ih već i biti član ove zajednice.”

Na Kita Eventsu Christine Gilbert isprobala je nekoliko haljina u raznim bojama i stilovima za mladence, a čak je podigla i buket kako bi upotpunila svaki look.

“Ne sanja li svaka mama vidjeti svoju djevojku u vjenčanici?” Colleen Gilbert, majka šestero djece, rekla je za Fox News.

“Bilo je to veliko iznenađenje za mene. A sve žene koje su bile uključene su tako dobre prijateljice ili obitelj. Bilo je jednostavno fantastično”, nastavila je Colleen Gilbert.

“Osjećao sam se tako blagoslovljeno što sam bio uključen u nešto poput ovoga jer stvarno nisam mislio da će se to dogoditi.”

Christine Gilbert tog dana nije službeno kupila – ali je dobila ideju o tome koji bi stilovi odijevanja mogli odgovarati za buduće vjenčanje, ako upozna pravu osobu.

“Nekako smo se prepustili nekoliko različitih vrsta fantazija, rekla bih”, rekla je kći. “Probala bih nešto i rekla: ‘O, ovo je havajska haljina za plažu kad se udam do zalaska sunca.’ I još jedan, mi smo kao: ‘Ovo je konjičko vjenčanje Ralpha Laurena.’ I [za] drugo, ja sam bio kao, ‘Ovo je moja haljina Marije von Trapp u kojoj idem niz prolaz kao vojvotkinja, a ja Udajem se za kraljevsku osobu u nekakvom irskom dvorcu.’

Iako Christine Gilbert nije mogla odrediti koja joj je haljina najdraža jer “zaista ovisi o dobu godine i mjestu” njezina budućeg vjenčanja – ona i njezina mama shvatile su da vole duge veoove i “bezobrazne” balske haljine s dugim vlakovima.

Nakon što su završili sa salonom, limuzina je odvela majku i kćer i njihove sudionike vjenčanja u Carillion Point, marinu na jezeru u Kirklandu u Washingtonu.

Tamo su grupu dočekali članovi obitelji i prijatelji Gilbertovih – a svi su muškarci nosili odijela s odgovarajućim ljubičastim leptir leptir leptir leptir leptirma i cvijećem, “gotovo kao na svatovima”, rekla je Christine Gilbert.

Fotografije kombiniranih skupina snimljene su tijekom zalaska sunca.

Slike (i uspomene) zasigurno će biti čuvane dugi niz godina.

“Osjećao sam se tako blagoslovljeno što sam bio uključen u nešto poput ovoga jer stvarno nisam mislio da će se to dogoditi.” rekla je – Majka Colleen Gilbert.

“Bio je to vrlo pun dan”, rekla je Christine Gilbert. “Samo smo ga ispunili smijehom i mislim da smo tako uspjeli preživjeti dan, a da nismo bili previše emotivni. Bilo je emotivnih trenutaka, ali srećom nije bilo previše jauka i jadikovki.”

Također je napomenula da se njezina obitelj oslanja na svoju vjeru i svoju crkvenu mrežu kako bi prebrodila ovo izazovno vrijeme, te na neki način misli da bi viša sila mogla brinuti o njima.

Prije nego što je njezina majka dobila službenu dijagnozu raka u svibnju 2020., Christine Gilbert imala je “neobičnu” noćnu moru da njezina majka ima tumor na mozgu.

San je navodno potaknuo mlađu ženu da natjera svoju mamu da posjeti liječnika – a iz tog posjeta Colleen Gilbert je saznala da ima glioblastom, agresivnu vrstu raka mozga.

“Nitko ne želi da mu se to kaže, i činilo se potpuno ludim, ali na kraju je bilo nevjerojatno čudo što smo otišli i provjerili. Stoga sam nevjerojatno zahvalna”, rekla je Christine Gilbert.

“Mislim da smo uspjeli izaći iz parka – i mislim da je to bilo sve što smo se nadali da bi to moglo biti.”

— Kći Christine Gilbert

“Ne znam što je to u svijetu zbog čega sam sanjao taj san, ili je to bio samo Isus koji me je nekako natjerao u akciju. Cijeli [način] na koji smo ovo otkrili bio je vrlo čudan.”

Dodala je da je zahvalna što je njezina “mama bila takav borac” unatoč njezinoj terminalnoj dijagnozi i što je trajala dulje nego što su liječnici prvobitno mislili da je trebala.

Christine Gilbert sigurna je da je iznenađenje značilo cijeli svijet njezinoj majci, koja je prije dijagnoze radila kao oftalmolog u njihovoj obiteljskoj ordinaciji.

“Danima nakon zabave, kad bih navlačila dekicu u nju i oko nje, moja mama je rekla: ‘O, Christine, vidi, vrti se oko mene kao one tvoje haljine’.”

Christine Gilbert je također rekla za Fox News Digital: “Znam da je samo istinski govorila svakoj osobi kojoj je mogla o tome, što je bilo jako slatko. Dakle, mislim da smo izašli iz parka – i mislim da je to bilo sve čemu smo se nadali to bi mogao biti.”

Izvor/ FoxNews

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI