Karamarko posjetio Bansku Strugu: Sveto mjesto neizmjerne žrtve dvojice hrvatskih policajaca Mile Blaževića “Čađe” i  Željka Filipovića, ali i ostalih junaka danas ostavljenog Hrvatskog Pounja

Karamarko posjetio Bansku Strugu: Sveto mjesto neizmjerne žrtve dvojice hrvatskih policajaca Mile Blaževića “Čađe” i  Željka Filipovića, ali i ostalih junaka danas ostavljenog Hrvatskog Pounja

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko 25.srpnja u četvrtak posjetio je Hrvatsko Pounje, Bansku Strugu te se prisjetio žrtve dvojice hrvatskih policajaca Mile Blaževića i Željka Filipović i ostalih hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili za slobodnu Hrvatsku.

Jučer sam s prijateljima Dražom i Čustom bio na “malom hodočašću”, koje je postalo tradicionalno i obvezujuće zbog junaka Pounja, ali i svih branitelja našeg obrambenog rata. Posebice onih koji danas nisu s nama.

Posjetili smo Bansku Strugu, sveto mjesto neizmjerne žrtve dvojice hrvatskih policajaca – Mile Blaževića “Čađe” i  Željka Filipovića, ali i ostalih junaka danas ostavljenog Hrvatskog Pounja.

Bogu hvala, vjerujem da hrvatska javnost pamti što se dogodilo 26.7.1991 u tom prelijepome mjestu kraj Une i da snaga tog događaja neće biti zasjenjena u svijesti naroda ponovnim oživljavanjem i nametanjem raznih relikata titoističke ikonografije.

Zahvaljujem prijateljima braniteljima koji su nas dočekali – Predragu Begiću, Franji Juranoviću, Stjepanu Buiću, Stipi Jukiću, Mili Kneževiću i Ibrahimu Safiću. Također, bila mi je čast posjetiti gospodina Milana Begića i suprugu mu, gospođu Jelku.

Ti dragi ljudi koračali su u živom zidu civila koje su četnici tjerali pred sobom i tako braniteljima onemogućavali djelovanje.

Posebno zahvaljujem časnoj i ponosnoj obitelji heroja Mile Blaževića Čađe – udovici Miri, kćeri Katarini i sinu Mati. Bio sam i njihov gost.

Volim ih vidjeti i iskazati im poštovanje. Mile, Željko i ostali junaci Pounja šalju snažnu poruku da se za Hrvatsku i dalje treba boriti. A oni zauvijek ostaju s nama!

Dragi prijatelji, vidimo se u Kninu 5. kolovoza, napisao je na društvenim mrežama bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Foto/Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI