Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić upozorio Bandića na nefunkcioniranje rampe za osobe s invaliditetom u pothodnicima u Novom Zagrebu

Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić upozorio Bandića na nefunkcioniranje rampe za osobe s invaliditetom u pothodnicima u Novom Zagrebu

Tiskovnu je konfreneciju u četvrtak održao gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić povodom tragedije sa smrtnim posljedicama na aveniji Dubrovnik proteklog tjedna. Mišić je tom prilikom podsjetio na problem građana Novog Zagreb.

To su prije svega nefunkcionalni pothodnici i nefunkcioniranje rampe za osobe s invaliditetom u pothodnicima, naglasio je Matej Mišić, to se odnosi na sve pothodnike u Novom Zagrebu. Na cijelom potezu od Avenue Molla do Zapruđa, osobe s invaliditetom, starije osobe i majke s djecom nemaju kako prijeći cestu. Avenija Dubrovnik ima po tri trake ona oba kolnika a pothodnici s ugrađenim rampama nisu u funkciji.

Zbog toga se događa da velik broj starijih osoba i osoba s invaliditetom je prisiljen na nesiguran način prelaziti cestu. Na žalost takva se nesreća dogodila prošli tjedan kad je automobil naletio na stariju gospođu koja je preminula.

O toj temi sam u lipnju govorio na aktualnom satu u gradskoj skupštini, rekao je Mišić, a gradonačelnik Bandić je to moje pitanje proglasio cirkusom. Bio bih sretan da ja tog puta nisam bio u pravu a sad opet moram apelirati na sve gradske službe i na gradonačelnika da hitno i bez odlaganja ovaj problem postavio kao prioritet u rješavanju. Jer inače možemo postaviti pitanje do kada će te skupine ljudi riskirati svoj život da bi prešle tu prometnicu.

Gradonačelnik je, naglašava Mišić itekako upoznat s tim problemom, jer su i mjesni odbori Utrine i Zapruđe na zajedničkoj sjednici donijeli zaključak da se izvrši ugradnja dizala kao što je to napravljeno na Kvaternikovom trgu. No, i nakon sedam mjeseci ništa nije napravljeno.

Stoga još jednom pozivam gradske službe i gradonačelnika da ozbiljno shvate ovaj problem i počnu ga rješavati, rekao je na kraju Matej Mišić.

Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI