Mikulić odbacio tvrdnje o navodnoj političkoj trgovini u zamjenu za podršku gradskom proračunu

Mikulić odbacio tvrdnje o navodnoj političkoj trgovini u zamjenu za podršku gradskom proračunu

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) izjavio je novinarima, nakon što je Skupština uz pomoć HDZ-ovih zastupnika usvojila gradski proračun, da s njihove strane sigurno nije bilo političke trgovine, dok je oporbene zastupnike pozvao da to prijave nadležnim tijelima.

Cijelo vrijeme sam govorio da sam optimističan, da vjerujem u projekte i hvala dragom Bogu i svim zastupnicima da je prevladao razum, rekao je Mikulić novinarima.

Dodao je da je on cijelo vrijeme pozivao na razum jer se tu nije radilo o tome hoće li netko ići protiv gradonačelnika ili zastupnika već se radilo o tome da se ne blokira projekte koji su u tijeku.

Kazao je također kako je ponosan što su usvojeni njihovi amandmani na proračun od videonadzora u osnovnim školama radi sigurnosti djece do rekonstrukcije Mosta mladosti i hrvatskih branitelja. No, osnovni razlog podrške proračunu je to što su se počeli realizirati njihovi raniji amandmani od dječjih vrtića i sportske dvorane do primjerice natkrivanja tržnice u Španskom.

„Ovdje se glasovalo o tome hoće li se podržati daljnji razvoj grada Zagreba a ne međusobni odnosi unutar zastupnika u Skupštini”, zaključio je Mikulić.

Za informacije po kojima su oni navodno dobili protuusluge u zamjenu za podršku proračunu, Mikulić je rekao da ako netko ima takve informacije da ih je dužan prijaviti nadležnim tijelima.

Novinarima koji su ga pitali o tome rekao je da su takva pitanja ispod razine na koja ne treba odgovarati.

Mikulić kaže da u usvajanju proračuna ne vidi ništa sporno jer su svi koji su glasovali punoljetni i rekli su svoj stav. Drži da bi tema za državnog odvjetnika trebali biti oni koji su radili pritisak na zastupnike u Gradskoj skupštini, a ne zastupnici u Skupštini prema kojima se radila medijska hajka da će biti tema državnom odvjetniku ako podrže proračun.

Za svoj optimizam rekao je da je po habitusu optimističan i da je posljednja tri mjeseca odlične volje. „Vjerujem u projekte, kad čovjek vjeruje onda se jednostavno neke stvari realiziraju”, kazao je Mikulić. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI