Oružane snage RH nastavljaju pomagati lokalnom stanovništvu

Oružane snage RH nastavljaju pomagati lokalnom stanovništvu

Pripadnici Hrvatske kopnene vojske angažirani su i u subotu u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena, a tijekom protekla tri dana u pružanje pomoći bilo je uključeno 300-tinjak pripadnika i 30-ak strojeva i vozila Hrvatske vojske.

Od jutarnjih sati, pet pripadnika angažirano je u Brušanima pored Gospića s jednim radnim strojem za čišćenje snijega. Po završetku će se uputiti za Gračac gdje će biti angažirani na čišćenju puta do farme Deringaj.

Također, u Delnicama, Saborskom i Lovincu nekoliko pripadnika OS RH sa radnim strojevima angažirano je na čišćenju prometnica.
Podsjetimo, od prvog dana angažmana pripadnika Hrvatske vojske na aktivnostima uklanjanja posljedica snježnog nevremena, od četvrtka, 22. veljače, u radove je bilo uključeno oko 280 pripadnika i oko 30-ak inženjerijskih strojeva i motornih vozila Oružanih snaga RH.

Pripadnike Oružanih snaga RH koji su danas bili angažirani na poslovima otklanjanja snježnog nevremena na području Gračaca obišli su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković i zapovjednik Gardijske motorizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid.

Na tom području bilo je angažirano 20 pripadnika i 4 radna stroja HKoV-a koji su između ostalo čistili most preko rijeke Otuće. Isto tako, sedam pripadnika sa dva radna stroja bilo je angažirano na čišćenju pet kilometara duge ceste prema farmi u Deringaju.

U Delnicama je danas bilo angažirano 67 pripadnika i četiri radna stroja OS RH koji su čistili javne površine, prilaze i prometnice te odvozili snijeg iz grada.

U Saborskom, Lovincu, Donjem i Gornjem Lapcu pripadnici Hrvatske vojske s radnim strojevima čistili su prometnice prema izdvojenim objektima, zaseocima i sl, priopćeno je iz MORH-a.

Foto:OSRH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI