Najpoznatiji imunolog u RH, znanstvenik dr. Srećko Sladoljev kandidat za dogradonačelnika Zagreba: Osnivanje ‘pravog zdravstvenog stožera’

Najpoznatiji imunolog u RH, znanstvenik dr. Srećko Sladoljev kandidat za dogradonačelnika Zagreba: Osnivanje ‘pravog zdravstvenog stožera’

U Zagrebu na političkoj sceni za lokalne izbore ne nedostaje kandidata. Tako je danas na središnjem zagrebačkom trgu predstavljen kandidat za gradonačelnika, arhitekt Ivan Valek te kandidat za njegova zamjenika i zagrebačku Skupštinu poznati imunolog, znanstvenik dr. Srećko Sladoljev, koji je rekao danas na predstavljanju, kako je poruka ‘glave gore’ usmjerena prema hrvatskome narodu, a maske dolje politici nastala iz očaja u duhovnoj materijalnoj i svekolikoj duhovnoj pustinji.

Valeka i Sladoljeva podržavaju u koaliciji građanske inicijative i Hrvatska čista stranka prava, Hrvatska stranka građanskog otpora, Stranka Hrvatskog zajedništva, Vijeće za Hrvatsku i Zdrug hrvatske obrane „Nikola Šubić Zrinski“.

“Bitno je spomenuti da su potpisnici ovog sporazuma temelj i jezgra koalicije pod nazivom ‘Glava gore, maska dolje’ koju podupiru mnoge domoljubno-pravaške udruge, inicijative, ali i nekoliko braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata te mnoga eminentna imena iz javnog i društvenog života. O pojedinostima koalicije izvjestiti ćemo naknadno”, izvijestili su iz HČSP-a.

Dr.Sladoljev je bio jedan od govornika na Festivalu Slobode prošle godine u rujnu gdje se prosvjedovalo protiv nametnutih nelogičnih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Dr. sc. Srećko Sladoljev, molekulski biolog, doktor znanosti iz područja imunologije s praktičnim iskustvom u razvoju imunobioloških pripravaka. Posebno se bavio upravo cjepivima i cjepljenjem za posebne namjene (npr. hibridomsku tehnologiju) i komercijalne svrhe (dijagnostici i antitoksini), a kao stipendist Euroatoma imao je priliku ovladati složenim tehnikama imunoinženjeringa koje omogućavaju proizvodnju specifičnih antiseruma u laboratorijskim uvjetima bez korištenja životinja, te je ista znanja prenio u Imunološki zavod, piše Logično.

Sladoljev je naveo da je umjesto postojećeg ‘u funkciji globalističke politike’, najavio osnivanje pravog zdravstvenog stožera.

Tko je Akademik dr. Srećko Sladoljev?

Znanstvenik Srećko Sladoljev jedan je od najpoznatijih imunologa u RH i jedan od najvećih boraca za opstanak Imunološkog zavoda. Ima titulu dr dipl. ing. biologije, radi u Imunološkom zavodu u Zagrebu.

Rođen je u Zagrebu 23. lipnja 1954. godine.

S obitelji 1957. g. seli u Split gdje završava osnovnu školu.

1973. g. s odličnim uspjehom maturira na matematičkom odjeljenju gimnazije u Splitu

1973.- 1978. g. studira na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (PMF) smjer eksperimentalne biologije i kao najbolji student generacije diplomira. Diplomski rad izrađuje na Središnjem institutu za tumore u Zagrebu.

Na poziv akademika Prof. dr. Andrije Kaštelana, transplantacijskog imunologa i osnivača Zavoda za tipizaciju tkiva na KBC Rebro, postaje asistentom tek osnovanog Kolegija imunologije pri Katedri za animalnu fiziologiju PMF-a.

1979.-1980 izrađuje i prijavljuje magistarski rad iz područja imunoterapije eksperimentalnog tumora.

1980.-1982 kao stipendist Euroatoma boravi na Institutu za hematologiju u Muenhenu gdje kao član tima postavlja hibridomsku tehnologiju kojom se u laboratorijskim uvjetima, izvan živog organizma mogu proizvesti specifična ili tzv. monoklonska protutijela. Monokonska protutijela su tzv. inteligentna komponenta budućih „pametnih“ lijekova. Doktorira na potiskivanju imunološke reakcije presađene nesrodne koštane protiv njenog primatelja pomoću originalno proizvedenih monoklonskih protutijela. Metoda se danas koristi u transplantaciji koštane srži u ljudi.

1982. g. u vojsci JNA.

Od 1983. je zaposlenik Imunološkog zavoda gdje s timom uvodi hibridomsku tehnologiju i proizvodi preko stotinu genetski stabiliziranih hibridoma. Početkom devedesetih, kada je Imunološkom zavodu ostale su samo pohvale suradnih laboratorija (Republički zavod za transfuziju krvi, Rebro) za kvalitetne reagense koje je davno trebalo komercijalizirati.

1992. – 1994. sudjeluje u Obrambenom – domovinskom ratu najprije u prvom ešalonu saniteta, a zatim postaje izvjestitelj PD-a i savjetnik za borbeni moral. Dobiva sklopni čin satnika-bojnika hrvatske vojske.

1998 g. Uprava Imunološkog zavoda povjerava mu potpuno uništenu i napuštenu proizvodnju prirodnog interferona koju uspostavlja u kratko vrijeme i predlaže niz kliničkih ispitivanja zbog revizije načina primjene ove moćne signalne molekule u zdravstvene svrhe.

Zbog beskompromisnog suprostavljanja korupciji, sve Uprave Imunološkog zavoda onemogućavaju i sustavno uništavaju njegov profesionalni rad.

2010. g dobiva nagrade triju nevladinih udruga zbog iskazane građanske hrabrosti u razotkrivanju pandemijskog cjepiva i poziva pučanstvu da se ne cijepi; Udruge za prava pacijenata, Fonda Hipokrat i GONG-a kao prvi pojedinac kome je to uspjelo.

2010. g. postaje članom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori (HAZUD) sa sjedištem u Baselu.

2012. g. postaje članom novoosnovane Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Mostaru.

2013. g. – aktivno sudjeluje u sprečavanju otvaranja stečaja nad Imunološkim zavodom.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI