HDZ vezano uz slučaj Damira Škare: Najoštrije osuđujemo seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja

HDZ vezano uz slučaj Damira Škare: Najoštrije osuđujemo seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja

HDZ je u srijedu, vezano uz slučaj Damira Škare, najoštrije osudio seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja istaknuvši kako očekuju pravodobnu i energičnu reakciju nadležnih institucija te promptno utvrđivanje činjenica.

“Vezano uz slučaj Damira Škare, HDZ najoštrije osuđuje seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja. Očekujemo pravovremenu i energičnu reakciju nadležnih institucija, kao i promptno utvrđivanje činjenica. Sukladno tome i stranka će reagirati temeljem svojega Statuta u kojemu su jasno navedene stegovne mjere za teške povrede članske obveze”, stoji u priopćenju HDZ-a.

Bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu Damir Škaro uhićen je u srijedu ujutro slijedom prijave za silovanje zaposlenice u Autoklubu Siget, gdje je on predsjednik, doznaje se od odvjetnice žene koja tereti Škaru. Zagrebačka odvjetnica Morana Rabar rekla je Hini da je Škaru prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Bivši zastupnik i boksač Damir Škaro uhićen zbog optužbe za silovanje

Bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu Damir Škaro uhićen je u srijedu ujutro slijedom prijave za silovanje zaposlenice u Autoklubu Siget, gdje je on predsjednik, doznaje se od odvjetnice žene koja tereti Škaru.

Zagrebačka odvjetnica Morana Rabar rekla je Hini da je Škaru prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Rabar kaže da je ona u tom slučaju angažirana kao pomoć žrtvi i Državnom odvjetništvu, od kojeg očekuje da će kazneno goniti Škaru jer je riječ o kaznenom djelu.

Škaro je uhićen jutros, policija je obavijestila žrtvu jer je to dužna napraviti, rekla je Rabar, dodavši da se silovanje dogodilo jedne subote početkom kolovoza.

U zagrebačkoj policiji nisu željeli govoriti o tom slučaju niti su htjeli potvrditi da je itko uhićen zbog silovanja, uz objašnjenje da se takvi podaci ne iznose u javnost zbog zaštite žrtve.

Mediji su objavili da je Škaro, koji je navodno uhićen na ulazu u Hrvatsku iz BiH, za svog branitelja angažirao odvjetnika Krešimira Krsnika, koji je Hini rekao da ne može ništa reći i da nema punomoć. (Hina)

Foto/ Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI