Najnoviji rezultati Crobarometra pokazuju 62% rekordnu negativnu ocjenu za Plenkovića, što govori o neviđenom nezadovoljstvu hrvatskog naroda

Najnoviji rezultati Crobarometra pokazuju 62% rekordnu negativnu ocjenu za Plenkovića, što govori o neviđenom nezadovoljstvu hrvatskog naroda

Rezultati posljednjeg istraživanja Crobarometra ukazuju na zabrinjavajuću razinu nezadovoljstva javnosti vođenjem Andreja Plenkovića, te da se ovih dana održavaju izbori, na njih bi sigurno izašlo 69 posto hrvatskih građana i vrlo vjerojatno poslali HDZ i Plenkovića u političku povijest.

Najnoviji rezultati Crobarometra pokazuju jasnu i negativnu percepciju javnosti o vođenju Hrvatske vlade pod palicom Andreja Plenkovića, pa ga negativno ocjenjuje nevjerojatnih 62 posto ispitanika.

Ova negativna ocjena za Plenkovića je rekordna, što govori o neviđenom nezadovoljstvu naroda. Nadalje, Plenković je sada na drugom mjestu po negativnoj javnoj percepciji, prestigavši čak i druge kontroverzne političare. Rezultati istraživanja pokazuju i da je Gordan Jandroković najneomiljenija politička ličnost, kojeg 58% ispitanika smatra odgovornim za sadašnje stanje u Hrvatskoj. Osim toga, Andrej Plenković i Gordan Jandroković često izazivaju negativnu reakciju kod hrvatskih građana. Samo predsjednik Republike Zoran Milanović kontinuirano ima najpozitivan rejting.

Smjer kojim Hrvatska ide dobar ili loš?

Postotak građana koji vjeruju da država ide u pogrešnom smjeru je naglo porastao: gotovo tri četvrtine građana, odnosno 74 posto ispitanih, je uvjereno u to, prenosi Dnevnik.hr

Ovi rezultati jasno pokazuju da je percepcija javnosti o Plenkovićevom vođenju izrazito negativna, a tek 19 posto ispitanika podržava rad Vlade. Taj je postotak još niži nego li prošli mjesec, pri čemu je 69% ispitanika izrazilo nezadovoljstvo radom Vlade, što je porast od 5 postotnih bodova. Nepopularnost Andreja Plenkovića ogleda se u negativnoj javnoj percepciji njegovog vodstva, s negativnim rejtingom od 62% u mjesecu. Važno je napomenuti da 7% ispitanika ne zna ili nema mišljenje o radu Vlade, što ukazuje na nedostatak povjerenja značajnog dijela stanovništva.

Budući da ga je negativno ocijenilo 62 posto ispitanika, Plenkovićeva negativna ocjena je rekordna i sugerira strahovito raširenu negativnu percepciju njegova vodstva koja se pretače na njegovu stranku HDZ, koalicijske partnere i samu Vladu Republike Hrvatske. Ova negativna percepcija hrvatskog naroda posebno je vrijedna pažnje s obzirom na to da je Plenković sada na drugom mjestu po negativnoj percepciji, prestigavši čak i druge kontroverzne osobe našeg političkog kaosa. Ovi rezultati postavljaju važna pitanja o Plenkovićevoj sposobnosti povezivanja s ljudima i vodstva koji najviše zabrinjavaju javnost. Sve u svemu, činjenica je da se Plenkovićeva tvrdoglavost negativno odrazila na dobrobit hrvatskih građana i ankete javnog mnijenja naglašavaju važnost učinkovitog vodstva za održavanje podrške Hrvatske javnosti.

Autor/ Božidar Bebek/ Totalno HR/ Izvor/ Dnevnik.hr /Foto: Screenshot/ Ilustracija/ Totalno HR

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI