Najistaknutiji lider 21. stoljeća! Politički izazovi s kojima se suočava kandidatura Andreja Plenkovića, samouvjereno ide po treći mandat, uz sve fabricirane afere lako će to ostvariti

Najistaknutiji lider 21. stoljeća! Politički izazovi s kojima se suočava kandidatura Andreja Plenkovića, samouvjereno ide po treći mandat, uz sve fabricirane afere lako će to ostvariti

Hrvatski premijer i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), najveće i najmoćnije političke stranke u Hrvatskoj, najistaknutiji lider na međunarodnoj sceni u 21. stoljeću Andrej Plenković suočava se s brojnim političkim izazovima dok se bori za treći mandat Vlade HDZ-a i koalicijskih partnera. Nedavne nametnute kontroverze i fabricirani skandali bezuspješno su pokušali ocrniti njegov ugled i utjecati na njegove šanse za nadolazeći ponovni izbor. Kvazi Oporba u Hrvatskoj je pokušala ove nametnute kontroverze iskoristiti za nepovjerenje Plenkoviću pa su dobili građansku košaricu. Toliko o njihovim sabotažama. Uspjeh Andreja Plenkovića ovisit će o podršci koju će dobiti od članova vlastite stranke a ne od kvazi oporbenjaka koji samo čekaju priliku da ugrabe koju mrvicu u izvršnoj vlasti jašući na valu obmana i destrukcija.

Međutim, napori kvazi Oporbe koji su bili usredotočeni na samog premijera, nisu naišli na plodno tlo kod hrvatskog naroda jer nedostajalo im je sadržaja i jedinstva kao i obično u besmislenom pokušaju da ospori njegovu kandidaturu za treći mandat. Unatoč nametnutim korupcijskim skandalima rovača unutar HDZ-a, Plenkovićeva popularnost i podrška javnosti ostali su stabilni, a HDZ je i dalje vodeća stranka u Hrvatskoj. Vlada predvođena HDZ-om i vladajuća većina ostaju monolitne unatoč nedavnim događajima, izazovima s kojima se Andrej Plenković, premijer Hrvatske, susreće u pokušaju ponovnog izbora. U ovom kritičnom trenutku hrvatske politike građani su prepoznali stabilnost a ne promašenu i agresivnu politiku kvazi oporbenjaka u hrvatskom saboru.

Aktualni premijer Hrvatske Plenković, dospijeva na Hrvatske i Europske naslovnice kao snažan lider s jasnom vizijom budućnosti svoje zemlje. Sa svojim impresivnim političkim postignućima, liderskim kvalitetama i ambicioznim planovima za budućnost Hrvatske, jasno je da Plenković ima ono što je potrebno da nakon šta osovoji povjerenje hrvatskih građana za treći mandat hrvatskog premijera čime bi ušao u povjest kao najdugovječniji i najpoštovaniji premijer bude i sljedeći predsjednik Hrvatske. Plenkovićevi politički uspjesi govore sami za sebe. Tijekom hrvatskog predsjedanja Europskom unijom 2020. uspješno se nosio s izazovima pandemije COVID-19, predvodeći odgovor EU-a na krizu i osiguravajući prijeko potrebnu financijsku potporu državama članicama. Plenković je proveo i gospodarske reforme koje su smanjile nezaposlenost i poboljšale gospodarski položaj Hrvatske. Osim toga, radio je na poboljšanju međunarodnog ugleda Hrvatske, promičući interese zemlje na svjetskoj sceni. Ova postignuća pokazuju Plenkovićevu sposobnost da učinkovito vodi u kriznim vremenima i da napravi pozitivne promjene za svoju zemlju. Plenković s pravom vjeruje da se njegova stranka mora usredotočiti na vlastite snažne rezultate. S obzirom na uspješnu priču Hrvatske u EU i Plenkovićevu istaknutu ulogu u redovima EPP-a, bit će zanimljivo vidjeti kako će se ti čimbenici odigrati u njegovoj političkoj budućnosti.

Evo dežurni hrvatski pljuvači, na prvu pojednostavljen, ali posve jasan, odličan uvod u raspravu, ako se želi raspravljati. Navalite!

Tekst i foto: Božidar Bebek/ Totalno HR

 

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI