Najavljeno pojačano ulaganje u razvoj sporta unutar MUP-a – Ministar Božinović: “Sport u hrvatskoj policiji podići na višu razinu”

Najavljeno pojačano ulaganje u razvoj sporta unutar MUP-a – Ministar Božinović: “Sport u hrvatskoj policiji podići na višu razinu”

U djelatnoj službi Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Hrvatske nalazi se i veći broj vrhunskih sportaša, a kako bi se njihov broj i povećao u utorak je predstavljen program “Unaprjeđenje i razvoj sporta u policiji” kojega MUP pokreće u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) i Središnji državni uredom za sport (SDUS).

Unutar Ministarstva unutarnjih poslova nalaze se mnogi sportaši i sportski djelatnici cijenjeni u mnogim disciplinama što je u svom obraćanju potvrdio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

„Njihov uspjeh i vrhunski rezultati ne trebaju čuditi, ako uzmemo u obzir konstantnu visoku razinu fizičke spreme koju policijski posao, sam za sebe, iziskuje. U tom smislu, bavljenje sportom, uz profesionalni policijski posao, samorazumljiva je dodatna aktivnost, logičan prvi izbor“, kazao je ministar Božinović i dodao kako je zadaća Ministarstva unutarnjih poslova svim policijskim službenicama i službenicima osigurati što bolje uvjete za razvijanje sportskih vještina, naglasiti njihovu izvrsnost i time sport u hrvatskoj policiji podići na višu razinu.

„Stoga ovom prilikom najavljujem da ćemo u razvoju sporta unutar policije, unaprjeđenju kvalitete i uvjeta za sportske treninge, dati našu punu podršku, a sve u skladu sa Sporazumom o suradnji, unapređenju i razvoju sporta u Republici Hrvatskoj, kojeg smo 2013. godine potpisali s Hrvatskim olimpijskim odborom“.

Ministar Božinović je u sklopu današnjeg programa najavio i osnivanje Povjerenstva za unaprjeđenje i razvoj sporta u ministarstvu na čelu kojeg će biti povjerenik za sport, načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Ćelić.

„Uz svakodnevno izvršavanje policijski zadaća naše kolegice i kolege redovno treniraju te vlastitim entuzijazmom i uz pomoć i razumijevanje neposrednih rukovoditelja ostvaruju zapažene sportske rezultate.

Da sport nema granica govori i činjenica da se ovdje među nama nalaze policijski službenici temeljne, prometne, granične, pomorske, interventne, specijalne i kriminalističke policije na radnim mjestima od policijskog službenika, kontakt policajca, vođe ophodnje, šefa smjene, pomoćnika načelnika policijske postaje, načelnika policijske postaje i načelnika policijske uprave“, kazao je načelnik Josip Ćelić u svom obraćanju kazavši kako svi oni zbog vrhunske fizičke spreme postižu i dobre radne rezultate.

Na taj način promiču i ugled policije u zemlji i svijetu. Naime, na svjetskim policijskim igrama kontinuirano sudjeluje dvadesetak policijskih službenika i službenica.

Ministarstvo unutarnjih poslova organizira i cijeli niz preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života, koji ističu važnost sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje što je potvrdio i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

„Pomno osmišljena zajednička događanja pobudila su veliki interes posjetitelja sportskih natjecanja kao i medija tako da je posve jasno da se ove preventivno-edukativne aktivnosti u partnerstvu nastavljaju i u drugim zajedničkim događanjima, poput trenutno vrlo aktualnih Sportskih igara mladih, održavanja Dana maturanata i slično. To je ujedno i prilika pokazati spretnost, vještinu i pravi sportski duh koje imaju naši policijski službenici“, kazao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Podršku ovom hvale vrijednom programu dala je i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić kao i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop. U sklopu današnjeg programa, u dvorani u Ravnateljstvu policije djeca iz karete kluba “Alfa” prisutnima su pokazala nekoliko atraktivnih vježbi. Uz izložene pehare i nagrade karate kluba “Alfa”, prikazana je i video projekcija s raznih natjecanja i vježbi.

11 policijskih službenica i službenika s najviše osvojenih medalja:
Vlado Cindrić (Pu karlovačka – streljaštvo)
Josip Ćelić (Pu karlovačka – streljaštvo, samoobrana, atletika)
Andrej Gudac (Pu primorsko-goranska – kickboxing)
Sanja Komar (Ravnateljstvo policije – streljaštvo)
Marija Kosi (Pu varaždinska – savate boks, boks, kickboxing, atletika)
Senad Mujagić (Pu sisačko-moslavačka – hrvanje)
Ivan Oberan (Pu dubrovačko-neretvanska – judo)
Luka Šimić (Pu zagrebačka – kickboxing)
Ante Verunica (Pu zadarska – kickboxing, boks)
Stjepan Vugdelija (SJP Split – boks)
Veljko Županić (ATJ Lučko – streljaštvo)
Autor/H/B.B./Foto/Božidar Bebek
Foto galerija:


KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI